Wandeling Heeg – Oudega – Heeg 23 september 2017.

 

Foto:

Op de foto klikken om alle foto’s te zien.

 

Ook deze zaterdag heeft Iebele weer dienst in het Kazemattenmuseum. Ik ga weer aan de wandel met Günther. Had me al lang geleden opgegeven voor de tweedaagse Tocht om de Noord. In de veronderstelling, dat ik dan wel weer de “oude” zou zijn. Wel, niet dus! Nog tot het laatst overwogen om de kortste afstand dan te gaan doen, maar……mijn wandeltempo is nog dusdanig laag, dat ook dit geen haalbare kaart zou zijn. Jammer, jammer, maar het is niet anders. Kaart in de verkoop gedaan (1 dag van de 2 dagen). Hopelijk ben ik volgend jaar weer van de partij.

Nu dus een heel andere wandeling, maar ook leuk en mooi hoor. Het weer is prachtig. De wolkenluchten niet minder. We starten in Heeg. Jaren niet geweest en ik kijk m’n ogen uit naar alles wat er gebouwd is en meest aan het water. Dus aan boten geen gebrek. Ongelooflijk wat hier bij de jachthavens en in de vaarten aan boten ligt. Zowel heel mooie, oude schepen als nieuwe, moderne en niet te vergeten peperdure jachten! We lopen dwars door Heeg en gaan naar Lytse Gastmar of te wel Klein Gaastmeer, een kleine buurtschap vlakbij Gaastmeer, waar we al eerder waren met een wandeling.

Van Klein Gaastmeer niet naar de pont naar Nijhuizum, maar op naar Oudega. Hier waren we trouwens ook al met de wandeling over het Brekkenpaad, maar nu komen we van de andere kant. Sandfirden en Idzega laten we toch maar links liggen. Achteraf heel blij om, want ik was zonder die beide dorpjes al bekaf toen ik terug was in Heeg. In Oudega genieten we op het terras aan het water van koffie met wat lekkers erbij. Heerlijk!

Dan het laatste stuk naar Heeg. Een mooi rondje. Onderweg veel water en zeilboten. Blijft mooi die witte zeiltjes aan de horizon. We komen langs drie “poelen”: de Schuttepoel, de Palsepoel en de Rintjepoel, die stuk voor stuk verbinding hebben met elkaar en uiteindelijk ook met Heeg. In het hart van Heeg, bij de draaibrug, strijken we neer op het terras van “De Watersport”, pal aan het water gelegen. Het zit er behoorlijk vol met watersporters. Regelmatig gaat de draaibrug open, die wordt bediend door een jongedame. Deze “kroeg” bestaat al jaren en was altijd een trefpunt voor jong en oud. Onze kinderen gingen ook vaak uit in Heeg. Dan wordt het zo zoetjesaan tijd om op te stappen. Nu maar hopen, dat we de auto terugvinden, want we hebben niet zo goed opgelet waar we ‘m hebben geparkeerd. Maar met de nodige aanknopingspunten, die we ons herinneren, komen we weer bij de auto.

We zijn het erover eens, dat we weer een heel mooie wandeling hebben gehad met daarbij werkelijk fantastisch weer. Heb vaak gezegd: “wat mooi dat de Tocht om de Noord weer zulk mooi weer treft”. Ben benieuwd naar alle foto’s, die daar gemaakt zijn. En natuurlijk ook naar mijn foto’s, die ik bij thuiskomst ga bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code