Dinsdag wandeltocht rondje Sint Annaparochie 26 september 2017.

 

Foto:

Door op de foto te klikken kun je alles bekijken.

 

Vroeg op, want het is een uur rijden naar Sint Annaparochie. En het is ook nog behoorlijk mistig! Maar gelukkig genoeg zicht, dus mooi op tijd ben ik er. Anne en Tineke hebben vandaag de leiding. Al eerder namen zij de eerste wandeldag na de zomerperiode voor hun rekening en net als die andere keren worden we weer getrakteerd op een heerlijk stukje oranjekoek bij de koffie. We zijn blij elkaar na zo lange tijd weer te zien. De ruimte in het eetcafé is dan ook al snel veranderd in een geroezemoes door alle verhalen, die verteld worden. Leuk!

Anne vertelt over het waar en hoe wat we gaan doen. De ochtendlus gaat een stukje door het dorp, waarna we al snel naar het noorden lopen en terechtkomen in Nij Altoenae. We lopen dus op het Bildt en karakteristiek zijn dan de rechte wegen, die vaak haaks op elkaar aansluiten. Destijds zo ontstaan door de landaanwinning eeuwen geleden. Tóch heeft deze omgeving wel wat vind ik. Ook nu met nog een lichte nevel over de kale landerijen. De oogst is binnen, de klei deels al omgeploegd. We lopen over de lange Oudebildtdijk en slaan op een bepaald moment af. Op de brug staat de groep te wachten op enkele lopers, waaronder ik, die wat achterop zijn geraakt. Nu gaan we de Langhuisterweg op en keren na enkele kilometers terug in het gezellige eetcafé “De Smâle Kant”, waar de soep en het drinken al klaar staan. We mogen hier het door ons zelf meegebrachte brood opeten. Omdat ik op een bepaald moment vergeten heb m’n horloge weer op start te zetten, kloppen de kilometers niet. Maar geen nood, iemand heeft het goed bijgehouden en was de lus dus 7,9 km.

Na de lunch de tweede lus. Enkele wandelaars, waaronder ik, lopen die niet mee. Dat wordt voor mij nog wat te veel. Vooral het lopen met de groep (de eerste keer weer na 9 maanden) gaat nog niet zo goed. Mijn wandeltempo is nog niet hoog genoeg, maar…….gelukkig is daar begrip voor en wacht de groep af en toe, wat ik zeer waardeer! Het was een fijne ochtend en ik hoop de volgende keer weer mee te kunnen doen door óf ‘s morgens óf ‘s middags mee te lopen.

 1. Jan Paul van Dieren

  Elly, wat fijn dat je weer als van ouds fotografeert en schrijft. (en wandelt) Ik bekijk je site bijna elke keer weer met veel plezier. Bedankt.
  Groet,
  JP

  1. Elly Koopman Bericht auteur

   Wat een leuke reactie Jan Paul! Ik ben ook blij, dat ik jullie weer heb gezien en een helft heb meegewandeld. Hoop, dat ik dat eerst zo kan blijven doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code