Laatste dag Wandelvierdaagse Beilen 2 mei 2014.

Vroeg vertrokken naar Oosterwolde en met Liana verder gereden naar Beilen. De 30 km. is al vertrokken. Wij hebben nog de tijd voor een bakkie. Intussen komen Ton en Monique binnen, even later gevolgd door Albert Gort. Als we aan onze administratieve verplichtingen hebben voldaan gaan we rond 9 uur op pad. Het is gelukkig droog, maar behoorlijk koud!

 

We lopen langs de rand van Beilen en horen rechts van ons het geraas van de auto’s over de snelweg, die wij even later onderdoor zullen gaan. Al vrij snel komen we in een mooi natuurgebied: Terhorsterzand, waar we een stukje de Zuider Kluft route volgen. Een mooi zandpad. Na zo’n 8 km. komen we bij de eerste stempelpost op Camping Boszicht, waar we weer bekenden treffen en van een lekker kopje koffie genieten. Na deze rust gaat het meteen weer een zandpad in. We lopen nu over het Dwingelderveld. Prachtig! We krijgen een poosje gezelschap van 2 amazones, die met hun mooie paarden een ritje maken. Ze hebben echer een hekel aan natte voeten. Af en toe moeten ze eraan geloven, want de plassen beslaan de hele breedte van het pad. Rechts van het pad in een ven staat het wollegras prachtig te bloeien. Het lijkt net katoen. Aangekomen bij de volgende stempelpost: Taribush, bij enkele wandelaars onder ons bekend van een prachtige wandeltocht, komen we Jeanette tegen, die de 30 loopt en de rust al gehad heeft. Hoewel al 2 keer het spoor bijster geweest, gaat ze niet in op onze uitnodiging om over te gaan op de 20 km., maar vervolgt haar route. Later zal blijken, dat ze nòg eens 3 keer “verdwaald” is. Hoe is het mogelijk, want de route was goed gepijld en bovendien heeft iedere wandelaar de route meegekregen. Enfin, we waren later al lang blij, dat ze tòch nog op kwam dagen!!!!! Wàt een prachtige rustplek die Taribush Marke. Heerlijk aan de pannenkoek gezeten, alles bekeken en gefotografeerd. Je gaat voor je lol naar het toilet. De ene nog mooier dan de andere en …..muziek erbij ook nog!

 

We hebben hier dan ook een behoorlijk lange rust, maar we zitten nog maar op de helft. Weer in de benen dus. Via Lheebroek komen we in Smalbroek, waar we vanochtend ook al waren bij Camping Boszicht. Nu treffen we de paardentram, niet door paarden getrokken, maar met een trekker ervoor. De 8 km.-lopers worden hier vandaan met dit bijzondere vervoermiddel terug naar Beilen gebracht. Een leuk gezicht. Wij kunnen de verleiding goed weerstaan en stappen niet in, maar lopen verder. Gaan via het viaduct de autosnelweg weer over en komen weer in een prachtig stukje natuur terecht. Dan dienst zich al snel de volgende stempelpost aan bij Scouting Beyloo. Twee al niet meer zo jonge heren voorzien ons van een stempel en koffie. We vormen zo onderhand de achterhoede van het wandelvolkje. We maken ons daar echter totaal niet druk om. Het is gezellig en we nemen de tijd om te fotograferen en te rusten op z’n tijd. Komen langs een hertenkamp, waar een kalkoen rondstapt met de veren als een waaier om zich hee. Volgens Liana is ie kwaad! Hij loopt in ieder geval niet te pronken, want er is geen vrouwtje in de buurt te bekennen!!! Inmiddels zijn we weer in Beilen. Passeren de begraafplaats, waar graven zijn van geallieerde soldaten, die gesneuveld zijn. Het is al weer bijna 4 mei, dat we alle doden die omgekomen zijn in de Tweede Wereldoorlog gedenken. We komen nog langs een oorlogsmonument. Via de markt, waar vroeger een haven was, bereiken we het Korfbalpark, waar we ons afmelden. Nog 3 personen zijn onderweg, twee mannen en
Jeanette. Wij drinken nog wat en gaan toch op een bepaald moment aanstalten maken om te vertrekken. En wie komt daar aangelopen??? Gelukkig, Jeanette heeft tòch de finish weten te bereiken. Kunnen we met een gerust hart in de auto stappen en op huis aan gaan.

 

We hebben een mooie, gezellige dag beleefd met z’n allen. De route was prachtig en het weer viel gelukkig ook heel erg mee. De anderen, die 4 dagen hebben gelopen, waren vol lof over de organisatie, de gemoedelijke sfeer en de mooie routes door de Drentse Hooglanden. Volgend jaar komen hier vast veel meer wandelaars op af!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code