Dinsdag wandeltocht rondje Wijnjewoude 10 oktober 2017.

 

Foto:

Klik op de foto om de rest van het album te bekijken.

 

 

Omdat een hele dag met de club meelopen me nog niet lukt (wandeltempo voor mij nog te hoog), besluit ik mee te doen met de middag lus, die wat korter is dan die van de ochtend. Zo vertrek ik om kwart over 11 en kom op tijd aan om gezellig met de groep te lunchen in hotel restaurant “De Stripe”, vandaag de uitvalsbasis. Leuk om elkaar weer te zien en te spreken onder het genot van een kop heerlijke soep. Met mij erbij gaan we ‘s middags met 19 wandelaars op stap.

De omgeving van Wijnjewoude is erg mooi. We gaan meteen het bos in, waar duidelijk is te zien, dat het de laatste tijd veel heeft geregend. Er staan af en toe dan ook flinke plassen op de paden. We proberen dan ook zo veel mogelijk de modderpoelen te omzeilen. Mede door al dat vocht staan er enorm veel paddestoelen. Veel bruine, grijze, witte en gele, maar de rode vliegenzwam vrijwel niet. Slechts één keer een rond, rood bolletje en jammer genoeg wat aangevreten. Ik vind het altijd weer prachtig deze paddestoelentijd.

Enkele van ons hebben een tamme kastanjeboom ontdekt en zoeken er zo veel mogelijk op om mee naar huis te nemen en er allerlei lekkere dingen van te maken. Heerlijk om zo door het bos te struinen en de speciale geur, die in zo’n bos hangt, op te snuiven. We passeren de Freulevijver, die er nu in de herfst heel anders uitziet dan b.v. in het voorjaar of de zomer.

Na zo’n 6 kilometer komen we weer terug bij “De Stripe”, waar we nog een poosje nazitten met een drankje. Het tochtje is me niet meegevallen. Steeds heel zere benen, omdat ik het tempo eigenlijk niet bij kan houden, maar het wél probeer. Als ik m’n eigen, nog wat lagere tempo kan lopen, heb ik daar veel minder last van. Moet nog maar eens bekijken wat ik over 14 dagen doe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code