Wandeling rondje Koudum 2 november 2017.

 

 

Foto: Hotel Galamadammen. Hier parkeren we de auto.

Op de foto klikken om het hele album te bekijken.

 

 

Het is vandaag prachtig weer, zodat ik besluit de auto bij Hotel Restaurant Galamadammen neer te zetten. Deze keer niet door het aquaduct, maar direct linksaf het fiets/voetpad op en via een grote boog naar Koudum. Eerst een stukje langs de Morra, daarna langs het Jan Broerskanaal. Een heel mooi pad en ook in dit jaargetijde is het genieten van het diepblauwe water, aan beide kanten omzoomd met het inmiddels bruin verkleurde riet, dat mooi afsteekt tegen het donkere water. In de verte is de gerestaureerde Amerikaanse Windmotor al te zien. Hij steekt heel mooi af tegen de blauwe lucht. Zo bereiken we via het Trochgeanspaad de plaats Koudum.

We bereiken eerst de nog vrij nieuwe woonwijk, waarvan de vrijstaande woningen allemaal aan het water liggen. De ene nog luxer dan de andere en uiteraard met een luxe jacht aan de wal. Al dwalende door het dorp komen we via de winkelstraat bij het Beeldhouwcentrum. Het is open en diverse groepen zijn aan het werk. We lopen hier een tijdje rond, praten met deze en gene en drinken een kop koffie in het aangrenzende restaurant. Dat was even lekker.

Hierna verlaten we het dorp via de Dammenseweg. Passeren daarbij het voormalige Gemeentehuis en verderop het grote Recreatieoord en Partycentrum “De Kuilart”. Niet veel later “duiken”we via een tunneltje onder de N359 door en komen zo weer bij de Galamadammen terecht, waar we achter het glas, met mooi uitzicht op het aquaduct nog even genieten van een kopje koffie. En dan weer op huis aan. Het was weer een mooie dag.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code