Dinsdag wandeltocht Harkema 7 november 2017.

 

 

De uitvalsbasis deze dinsdag is museum “De Spitkeet” in Harkema. Ook vandaag doe ik alleen de middaglus (wat korter, kan n.l het groepstempo niet goed volhouden, dus vandaar). Ben aan de vroege kant en heb zo mooi de gelegenheid om zowel binnen als buiten (er wordt een stuk bijgebouwd) rond te kijken en gezellig met de vrijwilligsters aan de koffie te gaan. Zo rond half 1 komt de wandelploeg binnen. Een grote groep vandaag, want de afdeling Leeuwarden loopt mee.

Tijd voor de lunch. Ook hier mogen we ons meegebrachte brood opeten en voor de liefhebbers is er heerlijke groentensoep. En natuurlijk melk/karnemelk, enz. De dames hebben het prima voor elkaar en het zit hier leuk in het museumrestaurant. Dan wordt het zo langzamerhand tijd om op te stappen en aan de 2e lus te beginnen. We treffen het enorm met het weer. Het zonnetje schijnt, waardoor de prachtige herfstkleuren van de nog aan de boom zittende bladeren nóg beter uitkomen. Het is trouwens best verbazingwekkend, dat er nog zó veel blad aan de bomen zit. Met name aan de eik en de beuk.

De omgeving hier is erg mooi. Je hebt hier nog van die prachtige, oude boomwallen. Vrij hoog zelfs met diverse soorten bomen erop. Af en toe een mooi doorkijkje naar het achterliggende weiland. Ineens krijg ik een stel reeën te zien, maar ben eigenlijk nét te laat om ze goed op de foto te krijgen. Jammer!

Zo komen we al pratend, kijkend en fotograferend weer terug bij De Spitkeet. Zoals altijd zitten we nog even na met een drankje en dan gaat iedereen weer op huis aan. Mooi vroeg deze keer en dat is ook wel eens prettig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code