Loopclub Wiebe 14-05-2014

Loopclubje Wiebe rondje door de bossen 14 mei 2014.
Het is vanmiddag het laatste rondje van het seizoen 2013-2014. Omdat we na afloop nog een gezellige nazit hebben, maken we niet zo’n grote ronde vandaag en blijven in de buurt van de boerderij. Maar, zo verzekert Wiebe ons, we komen op paden waar we waarschijnlijk nog niet eerder zijn geweest. We lopen de Lykwei uit, steken de drukke provinciale weg over en verdwijnen al snel in het bos. Duidelijk is te zien, dat het groeizaam weer is. Veel zon al gehad en de afgelopen dagen flink wat regen, dus dan ziet alles er prachtig fris groen uit. Nieuw is het pad, dat onderlangs de recent gebaggerde Sminkevaart is aangelegd. Is veel over te doen geweest: erg duur en de zeldzame koningsvarens langs de kant moesten verwijderd worden.

 

Dit baarde natuurliefhebbers natuurlijk grote zorgen. Maar, ze zijn tijdelijk ergens anders geplaatst en nu staan ze weer te pronken langs de kant. Gelukkig maar! Halverwege verlaten we het pad en steken de Sminkewei over, waarna we een eindje verder het fietspad opgaan, de Nijemirdumerheide in. Geen hei, wel bos. De “kopgroep” heeft nogal de sokken erin, maar wordt op een bepaald moment teruggeroepen (geschreeuwd dus!), want we gaan linksaf i.p.v. rechtdoor, wat natuurlijk de nodige reacties tot gevolg heeft. We hebben weer veel plezier met elkaar. We staan een tijdje stil bij het dekstation van Friese paarden op Kippenburg, waar we aan de achterkant het buitengebeuren kunnen bekijken. Gelukkig is de een tijdje geleden gestolen hengst weer veilig terug. Iemand is met een paard aan het longeren ( longe = een lang touw waaraan men een paard in een cirkel laat lopen). Altijd weer een heel mooi gezicht. Even verderop staan in een box twee Friese paarden met allebei een veulen. Elke winter staan bij Wiebe en Tite in de schuur Friese paarden afkomstig van dit dekstation. Nu zijn de boxen weer leeg en mooi schoon. We zijn dus nu al weer dichtbij de boerderij. Maken nog even een groepsfoto op de brug over de Luts bij Kippenburg en via de Lykwei weer terug naar de boerderij, waar in de schuur (buiten is het toch wel erg fris) alles klaar staat. De koffie wordt gezet, Bram installeert de laptop, waarop een doorlopende voorstelling is te zien van de rondjes ( 16 maar liefst!!!) van het afgelopen seizoen. Heel leuk om de foto’s te zien en herinneringen op te halen. Dan aan de koffie met, het kàn bijna niet anders, weer heerlijke, eigengebakken appeltaart.

 

We bedanken Wiebe en Tite voor de prachtige wandelingen, die we dankzij hen hebben gehad en laten dit vergezeld gaan van een envelop met inhoud, zodat ze zelf kunnen bepalen hoe ze dit willen besteden. En dan is het tijd om afscheid te nemen. We wensen elkaar een mooie zomer toe en hopen, dat we elkaar in september weer gezond en wel terug zullen zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code