Dinsdag wandeltocht Sint Annaparochie 6 februari2018.

 

Foto: Tijdens het wachten op de komst van de groep maak ik nog wat foto's. Zowel buiten als binnen.

Op de foto klikken om het album te bekijken.

 

Dinsdag wandeltocht Sint Annaparochie 6 februari 2018.

Omdat een hele dag meelopen niet lukt vanwege m’n benen, meld ik me bij de lunch om de middaglus mee te lopen. Het is prachtig winterweer, zon schijnt en er is niet zo veel wind. En dat is prettig als je zo in het hoge, kale Noorden van Friesland, Het Bildt, loopt.

De uitvalsbasis is een grote boerderij, nu een recreatiebedrijf pál aan de Blikfeart gelegen. Deze Blikfeart is “berucht” en “beroemd” bij de Elfsteden schaatsers. Zeker tijdens de tocht in 1963! Toen was het hier echt de “hel van het Noorden”.

We worden hier heel gastvrij ontvangen en er is soep (zelfs 2 soorten) en we mogen ons eigen meegebrachte brood opeten. Heel leuk om weer met de groep aan tafel te zitten en te horen waar ze ‘s morgens hebben gelopen. Terwijl ik op de groep wachtte, heb ik wat foto’s genomen rond de boerderij en binnen in de gezellige ruimte.

Na de lunch maken we ons op voor de middaglus. Het weer is nog steeds heel mooi, wel haalt de wind iets aan en wordt het wat frisser. Maar het blijft ideaal wandelweer met helder zicht over de uitgestrekte landerijen met hier en daar een grote boerderij. Het rondje gaat via Berlikum, waar een klein park is aangelegd met zelfs een uitkijkpost. Het is zó helder, dat we in de verte nog de boerderij zien liggen vanwaar we zijn vertrokken.Op het water van de waterpartijen ligt een dun vliesje ijs. Het heeft matig gevroren de voorgaande nacht. Nog een paar nachten en de schaatsen kunnen uit het vet. Apart vind ik altijd, dat waar ijs ligt, de weerspiegelingen van de bomen onderbroken worden.

Als we het parkje uitlopen, komen we op de ventweg naast de Provinciale weg terecht richting Sint Annaparochie. We komen deze keer niet in het dorp, want de boerderij ligt er een eindje buiten en zien ‘m steeds dichterbij komen. Het lopen van mij ging ondanks m’n benen redelijk goed vanmiddag.

Na zo’n 7 kilometer te hebben gelopen, komen we terug in de warmte en zitten we nog gezellig een tijdje na. De warme chocolademelk, al of niet met een dikke dot slagroom, wordt door veel wandelaars besteld, evenals koffie, thee of een biertje. Rond de klok van half 4 stap ik op en zit in de auto nog na te genieten van de mooie, gezellige wandelmiddag.

    1. Elly Koopman Bericht auteur

      Ja, dat is zo. Trouwens ik vind Het Bildt sowieso wel wat hebben. En ja, met zulk weer als dinsdag is het genieten!

  1. Bep Wijnja

    Hallo Elly, je hebt weer een leuk verslag geschreven en mooie foto’s gemaakt.
    Wij hebben vanmiddag een wandeling door de “Zuidwaard” gemaakt. Het was prachtig weer en geen mens te zien. Wel twee herten. Hans had graag willen schaatsen, maar dat was onmogelijk. Ik wil veel sterkte wensen met de komende operatie. Eindelijk wordt er echt iets gedaan. Hou je haaks. Groetjes Bep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code