Verjaardagen vieren met de hele familie in Allingawier 13 mei 2018.

 

Op de foto klikken om het hele album te bekijken.

 

Dit jaar vieren we onze beide verjaardagen met kinderen en kleinkinderen in het Museumdorp Allingawier. Hoewel de berichten in ieder geval voor het eind van de middag niet veel goeds voorspellen, hebben wij geluk. Het is droog, de zon schijnt en het is eerst zelfs wat broeiierig. Iebele en ik zijn er al bijtijds en wachten op de parkeerplaats op Welmoed en Jos, die uit Amsterdam komen en Thiadmar en Jacqueline uit Epse. Epse arriveert als eerste en even later komt Amsterdam ook aanrijden. Met z’n allen eerst naar het prachtige restaurant, dat nog maar kort geleden is geopend. Het restaurant is niet 1 grote ruimte, maar er zijn afdelingen in gesitueerd waar je een beetje privé kunt zitten. Heel leuk gedaan!

Wij eerst aan de koffie/frisdrank met óf appeltaart óf een drabbelkoek, die in de bakkerij in het dorp worden gebakken. Zo zitten we gezellig bij elkaar, maar op een gegeven moment popelen de kinderen om naar buiten te gaan. Er is een grote speelweide met diverse speeltoestellen. De beide jongemannen voelen zich ook weer jong!!!

Maar ook het dorp zelf is heel erg de moeite waard om te bekijken. In de oude Friese kop-romp boerderij is veel te zien, waar de kleinkinderen niet veel weet van hebben. Van verre ruiken we de smederij al (roept bij ons ouderen de herinnering aan vroeger op), waar een jongeman het vuur hoog opstookt en iets aan het smeden is. Er tegenover het mooie hok met daarin een oude brandspuit. Ook de verfwinkel, alias atelier, waar ook een draaitafel voor de pottenbakker staat, is leuk om te zien. Daarachter in hetzelfde pand de schoenmakerij. In de bakkerij demonstreert iemand het bakken van drabbelkoeken. In de bakkerijwinkel is van alles te koop. De prachtige, oude kassa staat te pronk. Een moderne staat ernaast, waar afgerekend kan worden.

Na deze rondwandeling met z’n allen op het terras aan de lunch. Er is variatie genoeg, dus ieder kiest wat hij of zij wil. Zo langzamerhand begint het tóch iets frisser te worden. De trui of jas kan wel aan.

Jos gaat nog even roeien, maar de kinderen zien dat en willen mee. Het is een zware, ijzeren roeiboot en er staat inmiddels een vrij stevige wind. Omdat de klok wel doortikt, is het op een gegeven moment tijd om afscheid te nemen, want met name de kinderen hebben nog een autorit voor de boeg. Wij zijn sneller thuis. We hebben een fantastisch leuke dag met elkaar beleefd in Allingawier. Een echte aanrader voor een gezellig dagje uit!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code