Tiende gedeelte (en tevens laatste deel) van het Claercamppad 6 juli 2018.

 

Op de foto klikken om het hele album te bekijken.

 

 

Tiende gedeelte van het Claercamppad 6 juli 2018.

Dit keer vertrekken we ‘s middags naar Zwarte Haan, waar ik de vorige keer ben gestopt. Dit i.v.m. de opening van de Zomerexpositie in de Groate Kerk van St._jacobiparochie. We zijn dan tóch daar, eten even een hapje en hoeven niet heen en weer te vliegen naar Balk en weer terug.

We beginnen bij Restaurant Zwarte Haan met een kopje koffie. Vertel de eigenaresse, dat we nog een nieuw stempel hebben liggen (het oude is stuk) en zal dat vanavond na de opening langs brengen. Is ze heel blij mee! Dan ga ik op pad. Sla het fietspad ‘t Kaatsgat in, dat dwars door de landerijen langs een vaart loopt. Heel mooi. Afwisselend velden met graan en aardappelvelden. De aardappels staan in bloei. Dan weer witte bloemen, dan lila van kleur. Het is gewoon prachtig hier op het Bildt. Al die verschillende kleuren, de blauwe hemel erboven en niet te vergeten: de onmetelijke ruimte van het landschap. Het zal duidelijk zijn: ik geniet weer met volle teugen!

Het fietspad komt uit op de Oudebildtdijk. Ik heb nog niet eerder meegemaakt, dat het zó druk was op deze dijk. Veel fietsers, die langs de “tekeningen” in de graanvelden fietsen, de kunst op boerenerven bekijken of een expositie bezoeken in een galerie of in de schuur van een boerderij. Er is zó veel te doen en te beleven deze tijden op het Bildt. Ik pik met m’n wandeltochtje ook een graantje mee en passeer diverse kunstuitingen. Dat betekent, dat ik uiteraard langer over m’n wandeltochtje doe dan doorlopen met de blik op oneindig en het verstand op nul. Nee, niets daarvan. Tóch wil ik terugkomen om nóg meer kunst te zien, want daarvoor ontbrak me nu de tijd. Ik volg de Oudebildtdijk tot bij het plaatsnaambord “Westhoek”. Even verder kan ik n.l. via een bruggetje over een smalle vaart een schelpenpad op, ‘t Sandpad. Ook weer zo prachtig door de landerijen. Zo bereik ik St.- Jacobiparochie, waarvan ik het mooie torentje van de Groate Kerk steeds dichterbij heb zien komen. Natuurlijk foto’s maken van het eindpunt, de Groate Kerk met het kunstwerk, de Poort, van Henk Rusman. Een memorabel moment. Het zit erop. Het hele Claercamppad van Zoutkamp naar St,-Jacobiparochie. Wat heb ik schitterende dagen beleefd op dit mooie pad. Bijzondere mensen ontmoet met hun verhalen, prachtige dingen gezien, de zon, die niet verstek liet gaan, een lekker briesje of soms ook een stevige tegenwind. Alles kwam voorbij, behalve regen. Jammer, dat het voorbij is. Maar……er zijn altijd weer nieuwe wegen, nieuwe paden om te ontdekken en zo lang m’n lichaam meewerkt, blijf ik lopen en genieten van alles wat ik dan weer tegenkom.

We gaan tot besluit wat eten in St.-Annaparochie en zijn mooi op tijd terug bij de Groate Kerk, waar de opening van de Zomerexpositie met als thema: “PELGRIMEREN IN HET LICHT VAN DE MELKWEG” plaatsvindt. Hier maak ik een apart item van, dat ik ook onder de knop Camino der Lage Landen plaats.

 

 

    1. Elly Koopman Bericht auteur

      Ja, ik heb van het begin tot het eind zó genoten van alles onderweg. Heel blij, dat ik dit weer heb kunnen doen.

    1. Elly Koopman Bericht auteur

      Ja Ellert, ik heb heel erg genoten van het nieuwe wandelpad, het Claercamppad. Zó veel moois gezien, zó veel bijzondere ontmoetingen gehad. En uiteraard zó blij, dat ik dit weer heb kunnen doen. Bedankt voor je leuke reactie Ellert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code