Opening Zomerexpositie in De Groate Kerk St.-Jacobiparochie 6 juli 2018.

 

Op de foto klikken om hele album te bekijken.

 

Opening Zomerexpositie in De Groate Kerk in St.-Jacobiparochie.

Omdat ik het laatste stukje van Zwarte Haan naar St.-Jacobiparochie heb gelopen, blijven we in de buurt en eten een hapje in St.-Annaparochie. Zo kunnen we aansluitend de opening bijwonen. Diverse sprekers voeren het woord en daarna kan iedereen de expositie bekijken onder het genot van een drankje en een hapje. Het is een gezellig samenzijn, waarvan pelgrims de hoofdmoot van het gezelschap vormen.

Bijzonder is het voorproefje van wat ons op 25 juli tijdens de festiviteiten als slot van de Camino der Lage Landen te wachten staat. Een Pelgrimsfestival, een afsluitende pelgrimsmaaltijd, een vesper en……..net als in Santiago de Compostela een door de kerk zwaaiend wierookvat. Mogelijk gemaakt door de pastoor van de Heilige Jacobus de Meerdere-parochie, die het wierookvat ter beschikking heeft gesteld en actief betrokken is bij dit gebeuren. Weliswaar een kleiner wierookvat dan dat in Spanje, maar de achterliggende gedachte is dezelfde. Heel bijzonder. Dan gaat zo zoetjes aan iedereen huiswaarts. Wij gaan nog even terug naar Zwarte Haan om aan het restaurant een nieuw stempel te brengen, daar het oude was stukgegaan.

Zo kon ik nog mooi ‘s avonds om 10 uur even de dijk opklimmen om te genieten van de stilte en de prachtige kleuren aan de hemel. Een mooier slot van een prachtige dag kun je je niet wensen!

 1. Andries Tromp

  Hoi Elly,
  Ik heb vorige week de expositie gezien, een van de opbouwers ervan was nog daar en maakte de deur voor ons open. Mooi hoor! Vond dat labirint van Pastoor vd Wal heel mooi gemaakt. En prachtige foto’s!

  Ik ben 25 juli ook daar en zit nu nog te bedenken, wat ik nog ga wandelen, omdat ik eigenlijk al naar Sint-Jabik ben gewandeld nu.
  Wil je meer over ons “Santiago-aan-het-Wad-project” lezen.kijk maar eens op https://andrys1956.wordpress.com

  Pelgrimsgroet,
  Andries Tromp

  1. Elly Koopman Bericht auteur

   Dank voor je reactie Andries. Leuk,dat je het hele pad al hebt gelopen. Ik vond het in omgekeerde richting ook weer mooi om te lopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code