Ontvangst Tjerk Ridder met z’n ezeltje Lodewijk door Burgemeester Ferd Crone van Leeuwarden 19 juli 2018.

 

Op de foto klikken om het hele album te bekijken.

 

 

 

Burgemeester Ferd Crone van Leeuwarden ontvangt Tjerk Ridder met z’n ezeltje Lodewijk.

Via een appje heeft Tjerk me uitgenodigd naar Leeuwarden te komen om de ontvangst bij te wonen door de Burgemeester van Leeuwarden. Helemaal leuk natuurlijk! En om Tjerk weer even te ontmoeten én om deze gebeurtenis mee te maken.

Op naar Leeuwarden dus, waar Tjerk rond de klok van half 2 hoopt aan te komen bij Post Plaza, het prachtige, voormalige Hoofd Postkantoor van Leeuwarden. We zijn aan de vroege kant, want het is natuurlijk voor Tjerk moeilijk het exacte tijdstip van aankomst in te schatten. Maar, er is een groot terras, lekker in de schaduw, dus wat wil een mens nog meer?

Tegen de klok van half 2 zie ik al meer mensen zich verzamelen rond het zeer oude pandje, waar de letters UTRECHT op de gevel staan. En laat dat nou de woonplaats van Tjerk zijn! Vandaar, dat Tjerk linea recta naar dit pand loopt, bekenden begroet en al het een en ander vertelt. Even later arriveert Burgemeester Crone, een hartelijke begroeting volgt. Tjerk overhandigt een brief van de Burgemeester van Utrecht en verzoekt de burgemeester om ‘m voor te lezen. Zo heeft burgemeester Crone op zijn beurt twee brieven voor Tjerk: één voor de burgemeester van Groningen, waar Tjerk 23 augustus hoopt aan te komen en een retour brief voor de burgemeester van Utrecht.

Dan ontbreekt natuurlijk het cadeautje niet: 2 flessen Sint Martinus Wijn (rood en wit), genoemd naar het pad wat Tjerk loopt: het Sint Martinuspad van Parijs naar Groningen en een kaarsje met verschillende teksten, o.a.: “Bonne Route” , maar ook in het Fries: “Noflike Reis”. Dan volgt een optreden van Tjerk, die behalve theatermaker en schrijver ook muzikant en verteller is. Tjerk gitaar, z’n vriend Jochem Braat accordeon. Samen brengen ze een heel mooi lied over de Domstad Utrecht ten gehore, geboorteplaats en woonplaats van Tjerk. Een luid applaus is hun deel.

En dan gaat het in optocht naar het Stadhuis, waar we door burgemeester Crone uitgenodigd zijn om wat te drinken tijdens een gezellig samenzijn. En gezellig is het!! Lodewijk geniet ook volop, want de Fryske dúmkes liggen binnen z’n bereik en in no time heeft hij van diverse tafels het schoteltje met koekjes verorberd. M’n rugtas vindt ie ook interessant, evenals sommige planten  in de border. Maar hij is oh zo lief en aanhankelijk en zo mak als het maar zijn kan.

Voor we weer richting huis gaan, geef ik Tjerk een “wulk”, de Friese schelp, symbool van het Friese Pelgrimspad het Jabikspaad en een folder van dit pelgrimspad nu hij door Friesland loopt en richting St.-Jacobiparochie gaat om daar op 25 juli het Pelgrimsfestival mee te maken. We gaan hem daar weer zien met Lodewijk. Ook zal hij optreden tijdens het festival: “Nacht aan het Wad” en wel ‘s avonds om 10 uur en om 12 uur. Wat zal dit weer een fantastische “happening” worden,, zowel in St.-Jacobiparochie als op Zwarte Haan!

 1. herman janssen

  Elly

  Fijn dat we elkaar tijdens deze camino getroffen hebben, of liever weer getroffen hebben.
  Jullie zijn van die mensen, die je graag op je pad tegen komt en begroet.
  En, uiteraard dat ook, we hebben genoten van de foto’s en verslagen.
  Elly Ibelle, dank en tot weerzien
  Herman Elly

  1. Elly Koopman Bericht auteur

   Wat leuk Herman en Elly om een reactie van jullie te krijgen! Ik vond het ook zo fijn om jullie na al die jaren weer regelmatig te hebben gezien tijdens de mooie Camino-dagen in Friesland. Wat hebben we genoten hè met z’n allen. Hopelijk zien we elkaar weer op 10 november in Leeuwarden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code