The Tall Ships Races (deel 2) Harlingen 4 augustus 2018.

 

Op de foto klikken om het hele album te bekijken.

 

The Tall Ships Races (deel 2) Harlingen 4 augustus 2018.

We gaan samen nog een keer naar Harlingen. Deze keer pakken we het anders aan. We rijden met de auto naar het treinstation in Franeker, parkeren de auto daar en gaan met de trein naar Harlingen Haven, waar de trein stopt vlakbij het evenemententerrein en de havens. Prima geregeld zo, geen gedoe met parkeren en geen einden sjouwen!

Met 10 minuten zijn we al ter plekke. Het is niet meer zo druk, want het is het eind van de middag. Nu kan Iebele ook mooi alles met eigen ogen aanschouwen en niet alleen van de foto’s. Het is behoorlijk bewolkt en er staat een fris briesje. Prima uit te houden zo! Hoofddoel voor mij is: het reuzenrad in, van waaruit je een prachtig zicht hebt op de havens, de schepen en de stad Harlingen. Iebele waagt zich er niet aan: heel erg hoogtevrees. Krijgt het al benauwd als hij mij zo hoog ziet zitten, hi, hi. Het is weer een fantastisch mooi gezicht. Enkele keren ga ik omhoog en merk je weer andere dingen op. Genieten dus!

Na dit beleefd te hebben lopen we verder. Ik wil echter ook nog de pier op om de schepen van de andere kant te bekijken. Omdat het voor Iebele te ver is, blijft hij ergens op me zitten wachten. Al lopend op de pier, breekt de al laagstaande zon weer door de wolken en zet de schepen in een mooie, gele gloed. Op de Waddenzee blikkert de zon op het water. Ik geniet van dit tochtje op de pier. Aan het eind, waar de walvis ligt, blijf ik wachten. Ik wil en zál de walvis, één van de 11 door kunstenaars ontworpen fonteinen in het kader van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018, zien spuiten! Alle keren, dat ik ‘m zag spoot ie niet. Ik scharrel er wel een half uur rond, maar al wat er gebeurt, geen spuitende fontein. Dan zie ik ineens een in Harlingen wonende wandelvriendin. Zij weet me te vertellen, dat er steeds iets mis is. Hij is al stuk geweest en je hebt gewoon geluk als ie het een keer doet. Echt jammer en al met al ben ik dus best een flinke poos weggeweest. En Iebele maar wachten………

We lopen samen terug over het terrein en gaan rond 9 uur een hapje eten bij de Griekse Taveerne “Zee van Tyd”. Vanaf het terras zicht op het oude Havengebouw met daarvoor aangemeerd de “Europa”. Overal vlaggetjes en touwen, touwen en nóg eens touwen. Het blijft gewoon een prachtig spektakel.

In de schemer lopen we naar het vlakbij gelegen perron, waar een lange trein klaar staat. Omdat er tijdens deze dagen een aparte dienstregeling geldt, wachten we af wanneer de trein vertrekt. Constant stappen er reizigers in. Arriva wacht uiteraard tot de trein behoorlijk vol zit. Om 21.45 uur gaan we en zijn even later al weer op het station in Franeker. Het is nu behoorlijk fris, de airco hoeft niet meer aan, integendeel! Om 23.00 uur weer terug in Balk na weer een mooi bezoek aan de Tall Ships in Harlingen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code