Kunstroute “Open Stal” Oldeberkoop 12 augustus 2018.

 

Op de foto klikken om het hele album te bekijken.

 

Het is heerlijk weer om iets te ondernemen deze zondagmiddag. Niet te warm, droog, lekker windje erbij. We besluiten om naar de Kunstroute in Oldeberkoop te gaan. Is een jaarlijks terugkerend geweldig gebeuren in Oldeberkoop. Veel particulieren hebben schuren, garages of andere ruimtes opengesteld voor de kunstenaars, zodat zij er hun kunstwerken kunnen tonen. Heel bijzonder dus en dat al 47 jaar!!! We kopen kaartjes en een catalogus bij de speciale kiosk, halen twee gratis witte fietsen (moet ik altijd denken aan het “Witte fietsen plan” in Amsterdam in de 60-er jaren toen ik daar woonde. Toen al was Provo milieubewust en wilde iedereen op de fiets hebben en de auto’s (toen nog niet zo veel) uit de stad hebben).

Bij de kiosk hebben we gehoord, dat de expositie in Hotel Lunia niet tot zes uur, maar tot half 5 bezichtigd kan worden i. v. m. een groot buffet. Dus gaan we eerst naar de verste lokaties en beginnen dus in Lunia, waar op de bovenverdieping in twee kamers schilderijen hangen van twee verschillende kunstenaars. Ben erg geraakt door de schilderijen van Hendrik Elings, die zijn vader al jaren heeft geschilderd, maar ook in zijn laatste fase, toen hij Alzheimer had. Deze laatste schilderijen hangen nu hier.

Ook in de rond Lunia liggende tuinen is kunst te zien. De straat de Molenhoek heeft ook altijd diverse locaties waar kunst wordt geëxposeerd. Je valt werkelijk van de ene verrassing/verbazing in de andere. Heel aparte objecten van diverse kunstenaars. Maar liefst twintig procent van de deelnemende kunstenaars aan Open Stal komt dit jaar uit het buitenland.  Als thema heeft de Stichting Open Stal “Nieuwe Wereld” gekozen. Dit thema past uitstekend bij Leeuwarden Fryslân Culturele Hoofdstad 2018.

Na dit eerste gedeelte hebben we wel zin om  iets te drinken en waar kun je dat beter doen dan op het terras van Lunia. Het is er erg vol, maar we vinden gelukkig nog een plekje. Voor in de tuin een groot glasobject met spiegels, wat veel wordt gefotografeerd. En daarbij wordt druk geëxpirenteerd! Heel leuk en verrassende effecten.

Dan weer verder. Het aanbod is echter zó groot, dat het gewoon niet lukt alles in één middag te bekijken. Nog maar een keer terugkomen denk ik. Voor vandaag is het mooi geweest. We strijken neer op een groot terras onder de bomen. In de muziekkoepel treedt de Basily Gipsy Band op. Terwijl we luisteren naar de heerlijke, swingende gipsy muziek, genieten we van een drankje en hapje. En dan is het zó maar laat en tijd om naar Balk te vertrekken. We hebben weer genoten vanmiddag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code