Heuvelland4-daagse 7, 8, 9 en 10 augustus 2014.

 

Opening Heuvelland4daagse 6 augustus 2014.

 

 

Woensdagavond meteen maar even naar de officiële opening. Het plenst, maar binnen in de feesttent is het een gezellige drukte. Best leuk om het een keer mee te maken, maar ik kan me voorstellen, dat je wanneer je hier al vaker hebt gelopen, de opening wel voor gezien houdt. Toespraken afgewisseld met muziek van de harmonie. Natuurlijk het Limburgs Volkslied en tot slot een optreden van een zangeres. Velen met ons geloven het dan wel en vertrekken. Prettige bijkomstigheid is wel, dat ik nu de route naar de start weet + de tijd die ik nodig heb om er te komen.

 

Dag 1. 7 augustus.

 

Vrijwel de hele nacht regent het, maar ‘s morgens is het droog! Eerst naar de zaal om me in te schrijven. Gaat heel vlot, evenals het scannen van de startkaart. Niet te vergelijken met Nijmegen dus, hoewel hier toch ook enkele duizenden wandelaars meedoen. Daar merk je echter weinig van, want de verschillende afstanden hebben ook verschillende routes. Ik loop de 21 km. En dat blijkt een goede keuze voor mij te zijn, want het is hier best pittig stijgen en dalen! Maar dat kun je natuurlijk verwachten in Zuid-Limburg!! De eerste dag zonder stok gelopen en dat viel me af en toe niet mee. Steile, gladde paden (door de regen), veelal met losse stenen, zorgen ervoor, dat je goed moet uitkijken waar je je voeten zet. Gelukkig blijft een valpartij me bespaard, maar de volgende dagen heb ik wèl m’n stok bij me en heb daar veel profijt van.

 

Dag 2. 8 augustus.

 

 

Elke dag prachtige routes. En heel mooie rust- en contrôleplaatsen, die goed verdeeld liggen op de route. Eerst 7 km. lopen, dan rust, vanuit de rust de extra lus van 7 km. terug naar dezelfde rustplaats en dan 7 km. terug naar de finish. Voor de organisatie ook perfect, want alle catering kan dus op één plek worden verzorgd en hòe? Fantastisch gewoon! De vraag naar Limburgse vlaai is zó groot, dat er regelmatig nieuwe voorraden aangesleept moeten worden!!! Ook de soep is heerlijk! Voldoende zitplaatsen en wat ook belangrijk is: voldoende keurige, schone toiletten!! Het is deze dagen genieten van het prachtige natuurschoon, maar dat niet alleen. Voor wie ook van cultuur houdt is er veel te zien en te beleven. Prachtige kerken, die het bezichtigen meer dan waard zijn.

 

Dag 3. 9 augustus.

 

 

 

 Dag 4. 10 augustus.

 

En dan de toer door de Geulhemmergroeve. Héél bijzonder, dat de organisatie het voor elkaar heeft gekregen, dat wij dit konden zien!!! Wat ik ook erg mooi heb gevonden zijn de typisch Limburgse boerderijen. In carré-vorm gebouwd met grote poorten, waardoor je een blik kon werpen op de vaak pittoreske binnenplaats. Ook de weergoden waren ons gunstig gezind. ‘s Nachts regende het vaak, maar overdag kon de cape en paraplu in de rugtas blijven. Soms bewolkt, maar heel vaak een stralende zon, zodat we het landschap op z’n mooist konden zien. Alleen de laatste dag nog nèt de laatste kilometers in de stromende regen Berg en Terblijt binnengelopen. Buiten een verregende boel van natte tafels en banken. Binnen in de zaal en de feesttent tjokvol met wandelaars.
Ook het afmelden gaat weer heel vlot. Naast de medaille ook nog een prachtige oorkonde! Voorzichtig opbergen, want die moet niet nat worden natuurlijk. Geen nazit, want we gaan dezelfde dag nog weer op huis aan. Kan niet anders zeggen dan dat ik het een prachtig mooie vierdaagse heb gevonden. Niet alleen vanwege de mooie omgeving, maar ook vanwege de geweldige organisatie van deze Heuvellandvierdaagse en de inzet van zó veel enthousiaste vrijwilligers!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code