Dinsdag Wandeltocht St. Annaparochie 25 september 2018.

 

Op de foto klikken om het hele album te zien.

 

Wandelen met Anne en Tineke in en rond St. Annaparochie 25 september 2018.

Voor het eerst na lange tijd gaan we weer met de dinsdag loopgroep op pad. En zoals al jaren te doen gebruikelijk bijten Anne en Tineke het spits af en organiseren deze eerste tocht van het nieuwe wandelseizoen.

Als ik aan kom lopen, staat Anne al op de uitkijk bij Zorgcentrum “De Beuckelaar”. Een hartelijke begroeting volgt. Blij, dat we elkaar weer gezond en wel terugzien! In drie maanden kan veel gebeuren…… Bij binnenkomst word ik overweldigd door de enorm grote, lichte hal met vrolijk gekleurd meubilair. Al verder lopend wordt m’n verbazing steeds groter. Wàt een schitterend complex. Alles ruim, licht,  je waant je eerder in een luxe hotel dan in een verzorgingstehuis! Ook het restaurant, waar ik doorheen loop, is bepaald niet klein te noemen. Veel bewoners genieten al van een kopje koffie en vragen wat wij gaan doen. Een gezellig praatje volgt.

De ruimte, die wij vandaag tot onze beschikking hebben, is door een glazen wand gescheiden van het restaurant. Alles is ruimtelijk gebouwd met veel glas rondom. Kortom, een heel gezellig vertrek om te bivakkeren vandaag tijdens de koffie, de lunch en de nazit.

Zo zoetjes aan komt iedereen binnengedruppeld. De kannen koffie en thee staan al voor ons klaar en ……inmiddels traditie. trakteren Anne en Tineke ons weer op een heerlijk stuk oranjekoek. Smullen dus! Vóór we vertrekken vertelt Anne nog het een en ander en dan is het tijd om op pad te gaan. Een mooie groep: 17 wandelaars. Twee lopen niet mee, maar komen wél gezellig lunchen. Jammer, dat sommigen verhinderd zijn.

We doen een rondje St. Annaparochie. Het weer kán niet beter! Was het vanmorgen nog erg koud toen ik uit Balk wegreed ( 6 gr.), de zon schijnt volop en de temperatuur stijgt dan ook behoorlijk. Heerlijk loopweer dus! Heb ik deze zomer al diverse keren Het Bildt doorkruist en genoten van het unieke landschap en niet te vergeten de unieke kunstobjecten, zoals o.a. het
Escher Project: de bijzondere tekeningen in het graan. En de vele kunstobjecten in boerderijen en op de erven ervan. Ik heb gewoon wat met Het Bildt. De weidsheid en uitgestrektheid van het landschap vind ik geweldig. Ook nu weer is het voor mij volop genieten! De akkers zijn inmiddels grotendeels omgeploegd en de vette klei glanst door het erop schijnende zonlicht. Prachtig. Ook de wolkenluchten zijn vandaag weer bijzonder mooi.

Zo arriveren we na een kleine 9 km. weer bij De Beuckelaar, waar alles voor de lunch al voor ons klaarstaat. Broodjes, soep en melk/karnemelk. Het is altijd weer gezellig om met elkaar de maaltijd te nuttigen met daarbij natuurlijk de verhalen over en weer.

Na de lunch neem ik afscheid. De middaglus houd ik voor gezien, want ik ben behoorlijk moe. Vroeg in de middag ben ik weer thuis. Over 14 dagen hoop ik er weer bij te zijn als Jannes en Tineke de wandeling organiseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code