Veenhoop WIK 3.9.2014

Wandelmarathon WIK 1ste keer rondje De Veenhoop op 3 september 2014.
Net als voorgaande jaren organiseert wsv WIK weer een marathon op 4 woensdagmiddagen in september. Omdat ik goede herinneringen heb aan vorig jaar, ga ik ook dit jaar weer meedoen. En ik ben niet de enige. Elk jaar kan WIK zich verheugen op een toenemend aantal deelnemers en ook nu zijn het er maar liefst 177, die gaan genieten van een mooie nazomermiddag.

 

Startlokatie is het Polderhuus en van daaruit lopen we meteen via een mooi pad naar de pont, die ons over het Grietmansrak naar de overkant brengt, waar het fraaie restaurant Iesicht ligt. We gaan de Hooidambrug over de Headammen op langs de Wijde Ee. Het is heerlijk wandelweer. En leuk om veel bekenden na de zomer weer of terug te zien op deze wandeltocht. Liana, altijd enthousiast als het wandelen betreft, heeft een flinke groep uit Oosterwolde warm gemaakt om mee te doen met dit wandelevenement! Dan eens even lopen bij die, dan weer bij die en de tijd vliegt om. Voor we er goed en wel erg in hebben, arriveren we bij een heel leuke theetuin “Tierelijntje” geheten. Een prachtplek om even te pauzeren. Overal in de tuin leuke zitjes, een grappige “pipo”wagen, die de bibliotheek wordt genoemd en inderdaad een hele verzameling boeken in de kast heeft staan. Er is van alles te koop en met name de eigengebakken cake is heerlijk! We verlaten deze mooie rustplek na enige tijd en vervolgen de route. Het tweede deel voornamelijk tussen rietkragen, over onverharde paden door een prachtig natuurgebied, de Jan Durks polder. Beklimmen de uitkijktoren vanwaar je een schitterend uitzicht hebt over het omliggende gebied. Heerlijk even uitwaaien en de wandelaars als kleine poppetjes aan zien komen lopen. We sporen Hans aan om Bep bovenin even gezelschap te houden en leggen natuurlijk dat moment even vast en gaan dan weer verder langs de Hooidamsloot terug naar de pont.

 

Dan is het nog maar een klein stukje naar het Polderhuus, waar we ons afmelden en op het terras nog even nagenieten met een lekker, fris drankje.  Het was weer een heel mooie middag met een prachtige, door Koos (zijn achternaam weet ik niet) uitgezette route.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code