Dinsdag wandeltocht rondje Bakkeveen 9 oktober 2018.

 

Op de foto klikken om het album te bekijken.

 

Dinsdag wandeltocht Bakkeveen.

Wát vliegt de tijd! Het lijkt nog maar zo kort geleden, dat we in St. Annaparochie liepen en nu zijn de 14 dagen al weer om. Vandaag dus een rondje Bakkeveen, georganiseerd door Jannes en Tineke.

Ze hebben een leuke uitvalsbasis gekozen voor vandaag. Een groot restaurant met mooi terras op recreatiecentrum “De Wâldsang”, nog net buiten de bebouwde kom. Ook nu weer hartelijke begroetingen met groepsleden, die de vorige keer verhinderd waren. Leuk om ze nu weer te zien! Zoals altijd eerst aan de koffie (dit keer met koek, want het is niet altijd feest, ha, ha!). Zo tegen de klok van tienen maken we ons op om te vertrekken.

We treffen het weer heel erg met de mooie weersomstandigheden. Zon, vrijwel geen wind. Eerst nog wat frisjes, maar al snel warmt de zon ons op. Jassen uit, broekspijpen oprollen en genieten maar. En dat doen we, want Jannes en Tineke hebben een prachtige route uitgezet, waarvan het schitterende “Mandefjild” (op de grens van Friesland en Drenthe) een onderdeel is. Ook al heb je hier diverse keren gelopen, het blijft gewoon een heel mooi gebied, dat in elk jaargetijde weer iets anders te bieden heeft. Na een kleine twee uurtjes lopen we langs recreatiepark “Dúndelle” Bakkeveen weer in. Over het pleintje langs het sluisje en zo verder langs de vaart. Passeren daarbij de mooie “Slotplaats”, die aan de overkant van het water in volle glorie staat te pronken. Over een smal bruggetje arriveren we bij De Wâldsang, waar de soep al klaar staat. Op het zonovergoten terras genieten we van de lunch. Onvoorstelbaar, dat je op 9 oktober nog zo heerlijk buiten kunt zitten met haast zomerse temperaturen!

Ook deze keer loop ik de middaglus nog maar niet mee. Hoop, dat ik dat binnenkort weer kan doen. In elk geval heb ik deze ochtend heerlijk gewandeld en gezellig gepraat met deze en gene. Zo rijd ik nog nagenietend terug naar Balk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code