Paasloo 5-09-2014

WaterReijk Wandel3daagse Paasloo. Dag 1, 5 september 2014.
Op naar Paasloo, naar het prachtige natuurpark “De Weerribben”, waar we vandaag door gaan lopen. Na wat heen en weer gecross, kom ik tòch bij de startlokatie. Maar daar kan niet geparkeerd worden, dus worden we keurig naar de parkeerplaats verwezen: een stuk grasland op een kleine kilometerafstand van de start!!! Bij aankomst zitten Liana en Elly al aan een bakje koffie. We hebben tijd, dus doe ik gezellig mee. Dan op pad en krijgen voor onderweg nog een lunchpakketje mee. Leuk!

 

In het begin is het nog wat frisjes, maar dat wordt snel anders. Uiteindelijk wordt het zelfs broeierig warm en er is praktisch geen wind. De route voert naar Ossenzijl, waar we in het Natuuractiviteitencentrum onze eerste rust nemen met koffie en heerlijke appeltaart. We laten de kroegen in Ossenzijl links liggen en gaan het Kalenbergerpad op langs de Kalenbergergracht. Prachtig pad langs het water. Het ene huis of huisje nog mooier dan het andere. Er zijn ware paradijsjes bij! Veel van deze huizen worden bewoond door kunstenaars, die hier hun atelier hebben en hun kunstwerken vaak in de tuin exposeren. Op één van de daken is een schoorsteenveger bezig om de schoorsteen weer vrij te maken van aangekoekt roet, vogelnesten en wat er al meer in een schoorsteen kan zitten. Moet elk jaar gebeuren als je een huis met een rieten dak hebt i.v.m. de brandverzekering. Zie je niet zo vaak meer. In Kalenberg strijken we neer op het aan het water gelegen terras bij een voormalig kerkgebouw, nu een horecagelegenheid. Het zit hier prima, maar we zijn er nog lang niet, dus verder maar weer. Nu volgt een lang, recht fietspad tussen de bomen. Het is inmiddels vrij benauwd geworden, zeker hier tussen de bomen. Hierna krijgen we weer wat meer lucht en passeren een spinnekopmolen en een tjasker, waar een groep mannen les krijgt om toekomstig molenaar te worden. We steken de Vloddervaart over, passeren de parkeerplaats, waar bij een eerdere wandeltocht al eens een groepsfoto is gemaakt en kopen een ijsje bij een leuke ijscokar “Stay frosty” , waar we al lopend van genieten. De volgende rust ligt een paar honderd meter buiten de route, maar we willen even zitten, dus erheen. Leuke plek op een kleine camping. En wie komen daar ineens ook aangelopen??? Albert en Meintsje met in hun kielzog Hans, die de 40 km. lopen. We zitten hier gezellig met elkaar. Als we vertrekken blijft Hans achter, want die moet nog even een telefoontje plegen!!!!! Daar wachten we maar niet op. Bovendien heeft hij ons zó weer ingehaald als hij z’n voetenwerk in de grote versnelling zet! Die laatste 5 kilometers zijn Elly en ik er wel helemaal klaar mee!!! We hebben beide erg veel last van de warmte en voelen ons niet al te lekker. Dus liggen we een flink eind achter, maar bereiken uiteindelijk toch de finish. Lang blijven we niet nazitten. Op naar de auto en op huis aan. En wat ik morgen doe?? Eerst maar even een nachtje slapen…….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code