Paasloo 7.9.2014

WaterReijk Wandel3daagse Paasloo. Dag 3, 7 september 2014.

 
De tweede dag tòch maar niet gelopen en er een rustig dagje van gemaakt. Wèl de hele dag een vreemd gevoel gehad, want normaal loop ik eigenlijk elke zaterdag een tocht.
Maar vandaag dus uitgerust weer naar Paasloo om de laatste dag van deze mooie 3-daagse mee te maken.
Aangekomen op het parkeerterrein zie ik al een bekende rode auto staan. Liana is er dus al. Benieuwd of Elly er ook weer is. Albert, die de dag ervoor de Airbornetocht heeft gelopen, komt ook naar Paasloo. Als ik het restaurant inloop zie ik Liana, Elly en dochter Louise al zitten. Eerst koffie met een heerlijk broodje, wat elke dag, in het van de organisatie gekregen lunchpakket, zit. Ondanks wat “gedoe” met de Tomtom heeft Albert de lokatie gevonden en…..ja, ja, heeft notabene ook nog vlakbij het restaurant de auto weten te parkeren!!!! En wij maar even zo’n 800 meter lopen!!!!

 

Dan gaan we op pad. Door het dorp langs de kerk, waar deze zondag geen dienst is, steken onder begeleiding van verkeersregelaars de nu nog stille voorrangsweg over en lopen de Oosterpaasloërweg in. We komen langs een perceel, waar van kunstig op elkaar geplaatste stenen en dakpannen een leuke muur als afscheiding is gemaakt. Dan door een stukje bos en volgen hierna de route van het wandelnetwerk.
Weer steken we de nog steeds niet drukke (op de vroege zondagmorgen) Steenwijkerweg over, gaan over het spoor onder het viaduct van de snelweg door en verlaten Willemsoord.
We lopen langs het grote entrainement (international racing stable) van Cees Kamminga, waar enkele paarden nieuwsgierig hun hoofd buiten de deur van hun box steken. Al vrij snel bereiken we dan de eerste rustplek op camping de Speulhoeke. Treffen nog een Belgisch echtpaar met hun mindervalide hondje, die als hij te moe wordt op de rug in een speciale draagzak wordt gezet. Een rondspringende kangeroe verwelkomt ons, we kunnen nog een oude bus (merk Robur) kopen of huren, maar dat zien we niet zitten. Wij strijken neer op het terras en genieten van koffie met koek. Dan weer verder. Een heel stuk door Het Heideveld. Geen heide gezien, maar wel prachtige beukenbomen. Opeens valt ons oog op een boomstam, die vol zit met prachtige, glanzend witte paddestoelen. Van boven lijken het net gebakken eitjes met de gele dooier in het midden. Ze glanzen zó mooi!!! Ik heb deze soort nog nooit eerder gezien. Albert heeft ze de dag ervoor tijdens de Airborne ook gezien.

 

Allemaal aan het fotograferen natuurlijk. Toch blijft het moeilijk om ze zó op de foto te krijgen zoals je ze ziet. Na dit intermezzo weer verder. Prachtig is het hier op de Woldberg. De beuken hebben mooie, grillig gevormde wortels boven de grond. Door het bladerdak in de verte de kerktoren van Steenwijk. We verlaten het bos, komen langs een stalletje waar bramenjam te koop is en er wordt handel gedaan. Bij het naderen van Steenwijk valt de rij woningen op, die aan de rand langs de spoorbaan zijn gebouwd. We gaan het spoor over, maar lopen al vrij snel Steenwijk weer uit. Het is heerlijk loopweer. Niet te warm en een fris windje. Prachtige vergezichten, koeien in de wei, in de verte bootjes. Het is ècht genieten deze zondag. Na 17 km. gaan we weer even van een welverdiende rust genieten op “Minicamping Thijenkaampe”. Ook hier weer van alles te krijgen tegen alleen voor deze dag geldende prijzen. Na de thee/koffie met cake maken we ons op voor de laatste kilometers. Lopen een stukje een onverhard pad langs het kanaal (vrijdag liepen we in de hitte aan de overkant van ditzelfde kanaal). Als ik op een bepaald moment achterom kijk, zie ik m’n medewandelaars veranderd in “vliegende” vogels! Maar dat heb ik mis, ze laten de frisse wind onder hun oksels doorwaaien, zodat de onwelriekende geurtjes verdwijnen hi,hi!!!! We verlaten het kanaal, gaan nu verharde wegen op, stoppen nog een keer bij een pickncktafel, waar we een praatje maken met medewandelaars en via de Paasloër Allee , de Horstweg en
de Binnenweg komen we bij de finish. We melden ons af, nemen nog een kijkje bij de kraam van de KNBLO en strijken neer op het gezellige terras, waar onze trommelvliezen het zwaar te verduren krijgen door de keiharde muziek. Nog een drankje en dan gaan we ieder weer onze eigen weg naar huis.

 

Het was een prachtige route vandaag, het weer werkte in alle opzichten mee en het was gezelligheid troef!! We bedanken de organisatie voor drie (twee) héél mooie wandeldagen in dit schitterende deel van de kop van Overijssel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code