Najaarswandeltocht Zeegse 3 november 2018.

 

Op de foto klikken om alle foto’s te bekijken.

 

 

Najaarswandeltocht Zeegse 3 november 2018.

Hoewel ik eerst had bedacht om naar Darp te gaan en daar te gaan lopen, zijn de plannen gewijzigd. Ik ga Liana oppikken om met elkaar te gaan wandelen in en rond Zeegse. Albert en Hilly gaan de 20 km. doen, wij de 15 km. en we gaan elkaar ongetwijfeld deze dag wel “ergens” tegenkomen.

Als we arriveren bij Café Restaurant ‘t Witte Huis, kunnen we aan de vele geparkeerde auto’s al wel zien, dat er veel belangstelling is voor deze tocht. Binnen bij de inschrijftafel is het echter redelijk rustig. Veel wandelaars zijn al op pad. Wij drinken eerst nog een kopje koffie en gaan dan ook op stap. We “duiken” meteen de prachtige natuur rond Zeegse in, na eerst nog een klein stukje door het dorp te hebben gelopen. De zon schijnt volop, de velden zijn nog wit van de vorst aan de grond. Hier en daar hangt nog nevel tussen de bomen en boven de landerijen. Heb ik onderweg van Balk naar Zeegse al enorm genoten van het wonderschone landschap, dat aan me voorbij gleed, ook nu is het gewoon geweldig om er doorheen te lopen.

Af en toe stilstaan om te fotograferen. Je blijft gewoon bezig, want het ene plaatje is nog mooier dan het andere! Op de heide hangen piepkleine druppeltjes aan dunne grassen. Het zijn nét kleine kristalletjes en de hoeveelheid planten, beschenen door de ochtendzon, maakt, dat het één grote schittering wordt. Liana en ik lopen te genieten! We lopen door de buurtschap Oudemolen, waar een prachtige molen staat te draaien.

We lopen langs het Oudemolenschediep en door het beekdal van de Drentsche Aa. Prachtig! Hierbij een lange houten vlonder door een drassig gebied. Gelukkig redelijk breed. Wél af en toe opletten vanwege een verzakte plank!!!

Na een kilometer of acht bereiken we de rust in Garderen, waar ik veel bekenden tref, die enthousiast laten blijken, dat ze heel blij zijn me weer aan de wandel te zien! Wat is dat toch altijd fijn die vriendschap en het medeleven van wandelvrienden en -vriendinnen. Heb het ook wel gemist moet ik zeggen. In Pannenkoekenboerderij “Brinkzicht” treffen we Albert en Hilly, die op ons hebben gewacht!!! Helemaal leuk! Gezellig met z’n vieren aan de koffie en de rest van de tocht lopen we dan ook met elkaar verder.

Onderweg treffen we regelmatig wandelaars, die het Pieterpad lopen. En ja, dan komen uiteraard de verhalen los bij de Caminogangers onder ons. De route gaat dwars door de Gasterse duinen, een schitterend natuurgebied. In het Siepelveen wordt hard gewerkt door vrijwilligers, die met name bezig zijn om de vogelkers te verwijderen, die de heide dreigt te overwoekeren. Het is n.l. Natuurwerkdag vandaag en Staatsbosbeheer is hier druk bezig. Zwaar werk, want het is niet te gelóven hóe lang de wortels al zijn van relatief nog kleine . We maken uiteraard een praatje, commentaar is ook niet van de lucht en het is lachen en plezier hebben.

Dan duurt het nog maar even en zijn we terug op de uitvalsbasis van vandaag. Het gebruikelijke afmelden bij de inschrijftafel, waar de vrijwilligers heel blij zijn met het grote aantal wandelaars van vandaag. Maar liefst 536 deelnemers aan deze tocht! Uiteraard laten we weten, dat we hebben genoten en bedanken de dames voor de organisatie van deze tocht. We zitten nog even na met een drankje en zoeken de auto weer op. Wàt een prachtige dag!!! Echt een cadeautje met ook nog eens het schitterende weer erbij! Kon niet mooier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code