Dinsdag wandeltocht rondje Buitenpost 6 november 2018.

 

Op de foto klikken om het album te bekijken.

 

Dinsdag wandeltocht rondje Buitenpost 6 november 2018.

Wat hebben we toch weer geluk vandaag met het schitterende weer! De zon schijnt, er is weinig wind en we gaan wandelen rond Buitenpost in de Noardlike Fryske Wâlden. En daar is het toch zó mooi vind ik met afwisselend weilanden, omzoomd met boomwallen.

We hebben vandaag als uitvalsbasis de kroeg “Any Time”, waar we zoals gewoonlijk beginnen met koffie en in dit geval vergezeld van een plak cake. We zijn vanochtend met 23 wandelaars en gaan onder leiding van Arjen en Hendrik rond de klok van tienen op pad. We gaan in een wijde boog rond Buitenpost lopen. En dan zul je misschien denken: dat is dan toch maar een klein rondje? Nou, helemaal niet! Ik heb me werkelijk verbaasd hóe groot deze plaats is met een aantal nieuwbouwwijken, héél royaal opgezet met veel groen en waterpartijen. We passeren het treinstation en gaan via een hoge brug het spoor over. Buitenpost ligt aan de spoorlijn Leeuwarden-Groningen en het is een drukke lijn, waar veel reizigers gebruik van maken. Vooral  ook de studenten, die óf in Groningen óf in Leeuwarden studeren.

Ik zei al: een wijde boog, dus dat betekende ook genieten van het landschap buiten de plaats. En genieten is het in de herfst met de prachtig gekleurde bladeren aan de bomen en heggen. En als dan de zon er ook nog op schijnt, is het helemáál een fantastisch kleurenpalet. En het is gewoon warm!!! Maar liefst negentien graden en dat op 6 november. Deze datum zal dan ook de geschiedenis ingaan als de warmste 6 novemberdag ooit gemeten!!! Een stel zwanen met al uit de kluiten gegroeide jongen, dartelen in het water. Het is een prachtig gezicht. Dan weer kopje onder, dan weer hoog boven de oppervlakte uitstijgend, klappen met de vleugels in het water, dat alle kanten opspat. Wat is er toch altijd veel te zien en te beleven als je aan de wandel bent.

Zo arriveren we weer bij “Any Time” om te gaan lunchen. En wat dom, heb niet goed gelezen en……geen brood bij me (ben echter niet de enige!!!). Geen probleem, de snackbar biedt uitkomst. Op een reclamebord met diverse heerlijkheden kies ik voor het “broodje van de maand”. Met nog een paar anderen geniet ik buiten aan de picknicktafel in het zonnetje van soep en het heerlijke broodje. Het is zó lekker, dat Jan Paul dit ook even gaat bestellen!!!

Dan is het weer tijd om aan de middaglus te beginnen. Ik houd deze voor gezien en ga, evenals enkele andere wandelaars van de groep, op huis aan. Het was weer een mooie wandeling met dank aan Arjen en Hendrik, de bedenkers van deze route rond Buitenpost.

    1. Elly Koopman Bericht auteur

      Wat is het toch mooi, dat we nog zo fijn kunnen wandelen en genieten van alles. Dankjewel voor je reactie hoor. Leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code