Drachten WIK 10.09.2014

Wandelmarathon WIK 2e keer rondje “De Naturij” in Drachten op 10 september 2014. Al weer is een week voorbij. De tijd vliegt gewoon. En dat is zeker het geval als je dan ook nog eens de nodige tochten loopt!!!
Maar deze woensdagmiddagen zijn een schot in de roos. Leuk, dat WIK hiermee is begonnen een paar jaar geleden. Ook vandaag weer veel wandelaars, die zin hebben om een rondje. te lopen. Zelfs Veendam is ook weer present en dat is toch niet bepaald naast de deur….. Liana doet niet onder voor Albert en Meintsje en heeft haar logeerhondje deze keer meegenomen. Hij is ontdaan van het overtollige haar en tippelt er lustig op los. Hij kan het goed vinden met Snowy en Doerak, dus geen probleem.

 

Vanaf het begin van de tocht is het weer gezelligheid troef! 10 kilometer is niet ver, dus alle tijd om relaxed te lopen zou je denken. Maar, dat pakt toch even anders uit. Liana en Geert Jan hebben flink de pas erin. Maar, aldus Liana, dat ligt aan de hond, die nogal trekt!!!! Ja, ja, je moet er maar opkomen! We lopen binnendoor en zijn in no time in Boornbergum. Klein stukje dorp door, langs de kerk en dan weer het bos in. We passeren daarna een groot stuk land, waar kapitale huizen in aanbouw zijn. In de berm naast het schelpenpad bloeien nog enkele bloemen, waaronder een klaproos. De blauwe bloempjes fotografeer ik maar niet meer, want op mijn foto’s zijn ze tot nu toe niet blauw, maar lichtpaars van kleur. Ra, ra, hoe kàn dat? Wel nog een prachtig bloeiende donkerrode hortensia. De varkenskop ergens verscholen tussen de bloemen in de tuin, laat ik maar voor wat het is. Heb niet zo veel met varkens. Dan zijn we al aangekomen bij de rust. En zoals altijd: frisdrank en wat lekkers erbij. We zijn vandaag met een grote club “bekenden” , dus er valt genoeg te kletsen over allerlei belevenissen. Na deze stop gaan we weer op pad. Via mooie paadjes komen we o.a. langs de jachthaven Buitenstvallaat , langs de Drait en maken nog een lus, waarna we via de Oude Slingeweg terugkomen bij de Naturij. Afmelden en natúúrlijk nog even gezellig nazitten met een drankje. Er waren toch nog weer 167 wandelaars op deze wandelmarathon afgekomen. Dit tot grote tevredenheid van Henk Ramerman en de andere medewerkers van WIK.

 

Wel zou het leuk zijn als er wat meer ouders of opa’s en oma’s met hun kinderen/kleinkinderen mee zouden doen op deze woensdagmiddagen. Helaas wonen mijn kleinkinderen té ver weg, maar anders………dan wist ik het wel!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code