Dinsdag wandeltocht rondje Wilhelminaoord 20 november 2018.

 

Op de foto klikken om het hele album te bekijken.

 

Dinsdag wandeltocht rondje Wilhelminaoord 20 november 2018.

De weersvoorspelling voor vandaag is een koude dag met een harde oostenwind, waardoor de gevoelstemperatuur nóg lager ligt dan de 3 graden. En dát hebben we geweten!!!!

We verzamelen in het Verzorgingshuis “De Menning” in Wilhelminaoord, waar Johan en Klaas, de organisatoren van de wandeldag van vandaag, ons al zitten op te wachten. Nadat iedereen binnen is, gaan we met elkaar naar de gezellig ingerichte ontvangstruimte, waar de koffie met cake al voor ons klaarstaat. Omdat ik m’n cluppie deelgenoot wil maken van de 100.000ste bezoeker op m’n website, tracteer ik nog even op iets bij de koffie. Rond de klok van tienen maken we ons klaar om op pad te gaan. We pakken ons goed in tegen de kou.

Van de warmte binnen naar de kou buiten. Een grote overgang! Het eerste stuk van de route een lange weg met de harde wind van opzij. Afzien hier. Gelukkig belanden we later in het Sterrebos en dan merk je pas goed het verschil. Lekker in de luwte van de bomen. Jammer genoeg is het somber weer, want met de zon erbij zijn de kleuren nog veel mooier.

Vaak zet ik de wandelaars van achteren op de foto, omdat ik vaak in de achterste gelederen loop. De groep inhalen, wat vroeger nog wel lukte, is voorbij. Dan zit er niets anders op dan afwachten tot er een gelegenheid komt om ook eens de groep van voren te fotograferen. En …..die komt er, want na een verkeerde afslag moet de groep terugkeren. En dát is m’n kans, ha, ha. Het commentaar is dan ook niet van de lucht. Zo lopen we gezellig babbelend, dan met die en dan met die door het mooie bos, waarbij je soms verrassende dingen tegenkomt.

Als eerste zie ik heel in de verte, midden op het brede pad een grote, donkere bol liggen. Ik zoom in, maar heb geen idee wat de betekenis van dit object is. Even later, op een open plek, een groot blok marmer. Ruw aan de buitenkant, van binnen uitgehold. Precies de vorm van de bol, die ik eerder had gezien. De binnenkant is prachtig van kleur en super glad en zacht. Heb op Google alles afgestruind om iets te vinden over de kunstenaar, het verhaal erachter, maar helaas niets kunnen vinden. Blijft over: een mooi kunstwerk midden in het bos.

Wat ik ook nog nooit eerder had gezien:  de als knotwilgen gesnoeide beukenboompjes. En geen vergissing mogelijk: er zaten duidelijk prachtig verkleurde blaadjes aan van de beukenboom. Heel apart.

Op de weg terug naar De Menning, lopen we door de bebouwde kom, waarbij we veel mooie panden passeren uit de kolonietijd, zoals het Postkantoor, de Bakkerij (nu B&B) de Gaarkeuken en Huis Westerbeek. Het is en blijft een interessante en mooie omgeving in het gebied van de Kolonie van Weldadigheid. Zo keren we terug bij De Menning. De soep en het drinken staan al weer voor ons klaar en we laten het ons goed smaken. Lekker opgewarmd maakt iedereen zich op om van start te gaan met de middaglus. Ik neem afscheid en hoop er over 14 dagen weer bij te zijn. Dan gaan we het natuurgebied de “Rottige Meenthe” in. Benieuwd wat we dan weer tegen zullen komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code