Domelapad (5) Zorgvlied-Oosterwolde 13 december 2018.

 

 

 

Op de foto klikken om de foto’s te kunnen zien.

 

Domelapad (5) Zorgvlied-Oosterwolde 13 december 2018.

Voor de goed oplettende lezers, die de 4e etappe missen. Dat klopt, want speciaal voor mij doen we vandaag de etappe naar Oosterwolde met na afloop snert bij Liana thuis, gemaakt door manlief Jelle. Omdat ik volgende week vanwege operatie aan m’n hand niet mee kan lopen, is even van de volgorde afgeweken, zodat ik dit “snertfestijn” mee kan maken! Helemaal leuk!

We rijden eerst allemaal ‘s morgens naar het huis van Jelle en Liana en gaan daar eerst aan de koffie. Het is zoals altijd weer reuze gezellig en de verhalen zijn dan ook niet van de lucht. Wat vliegt zo’n week evengoed snel om. Dat merk je pas goed als je elke week op stap gaat. Omdat we vandaag met z’n zessen zijn, rijden we met 2 auto’s (Elly en ik) naar Zorgvlied en parkeren daar bij de R.K.Kerk. Zorgvlied is een klein dorpje, dat we al snel via een klinkerweggetje verlaten. De zon schijnt prachtig op de bomen en de bermen zijn wit van de vorst. We treffen het weer. Hoewel, er staat een matige oostenwind en die maakt, dat het veel kouder aanvoelt dan de temperatuur van 2 graden. Maar, we zijn hier allemaal goed op voorbereid en hebben warme kleding aangetrokken.

De hele route voert door natuurgebieden. Geen dorpje met eventueel een kroeg onderweg. Wie nodig moet, zoekt een plekje en ja, dan voelen wij vrouwen uiteraard de koude wind over onze blote billen strijken. Maar dat mag de pret niet drukken! En pret hebben we weer onderweg. Bij de picknicktafel bij de Schaopedobbe, halen we een boterhammetje tevoorschijn en verorberen dat staande weg. Zitten is gewoon te koud.

We gaan dan ook vrij snel weer verder om niet te veel af te koelen. Over het algemeen valt de kou mee, omdat we geregeld in de luwte van het bos lopen. Af en toe echter een paar venijnige stukken over een kaal fietspad, waar we blootgesteld worden aan de koude wind, die we ook nog eens tegen hebben. Wat is het dan heerlijk als je een poosje later weer in de luwte kunt lopen. We passeren de klokkenstoel van Langedijke, die helemaal buiten het dorp ligt. Een klokkenstoel met een bijzonder verhaal: de klok uit het jaar 1300 is één van de oudste, zo niet de oudste klok van Noord-Europa.

Een eindje verderop staat tot onze verrassing de berm vol met nog bloeiende korenbloemen. Zowel blauwe als ook een enkele roze. Heel bijzonder! Niet veel later bereiken we via een viaduct onder de provinciale weg richting Assen de rand van Oosterwolde. Liana leidt ons nog even door een bosje, waar ze regelmatig te vinden is met de honden van haar dochter, die hier naar hartelust kunnen rennen en zo hun overtollige energie kwijt kunnen raken. En dat ze vol energie zitten, merken we als we even achter het huis van de dochter een kijkje nemen. Dolenthousiast wordt Liana begroet (ze denken natuurlijk, dat ze weer mee mogen) en er wordt even met ze gedold. Echter de vreugde is van korte duur, we gaan weer verder, want we kunnen de snert al haast ruiken.

Toch moet Jelle nog even geduld hebben, want……we passeren een winkel met allerlei heerlijkheden: een chocolaterie! Nu gaat het ons in eerste instantie om een stempel, maar…….zien doet kopen! Het stempel wordt in dit geval een sticker van de zaak in ons wandelboekje. Niet alleen een sticker rijker, maar met een zakje heerlijke kerstbonbons verlaat ik de mooie winkel. Dan is het nog een paar honderd meter naar het huis van Liana. En er is op ons gerekend en hóe! De tafel is gedekt, de snert wordt door Jelle opgediend en hongerig en koud als we zijn, smullen we van de heerlijke, eigengemaakte snert. Wát een leuk en lekker einde van deze mooie dag! Na nog een kopje koffie tot besluit is het tijd om afscheid te nemen. Hilly brengt Elly en mij terug naar onze auto’s, die in Zorgvlied staan. Elly vertrekt meteen, ik loop nog even naar Hotel Villa Nova om te zien of ik daar nog een stempel of sticker kan scoren. Niet dus. Jammer. Het is niet altijd feest…..

Moe, maar nog nagenietend van de mooie dag rijd ik naar huis. Heel leuk, dat speciaal voor mij, vandaag voor deze route is gekozen, zodat ik dit leuke slot mee kon maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code