Verlichte boerderijenroute Het Bildt 27 december 2018.

 

Klik op de foto om alle foto’s te bekijken.

 

Verlichte boerderijenroute Het Bildt 27 december 2018.

Het is al weer 6 jaar geleden, dat deze route voor het laatst werd georganiseerd door de organisatie van Lucht Licht Land 2000 op Het Bildt. Aangezien het de vorige keren ook heel sprookjesachtig was, gaan we deze keer weer bijtijds richting het noorden. Vroeg eten dus, want het is een uur rijden ongeveer en de start is om 19.00 uur op de Koedijk, even buiten Nieuwebildtzijl.

Het valt dan nog redelijk mee met het aantal auto’s, dat bij de startplek staat te wachten op de flyer met alle gegevens. Aardige dames reiken de flyer uit en we doen een donatie in de pot. Want…..voor niks gaat de zon op””  zegt het spreekwoord nietwaar? En dan wordt het dus langzaam filerijden. Camera in de aanslag. Soms door een zijraam van de auto iets op de foto zetten, maar in veel gevallen zet ik de auto even aan de kant en stap uit. Dat levert toch de beste en scherpste foto’s op. En ja, dan is het daarna rustig afwachten om weer in de file te belanden, want het is werkelijk ongelooflijk hóeveel automobilisten deelnemen aan deze route van 35 km. door Het Bildt. Langs maar liefst 27 objecten. Er zijn er nog veel meer, maar deze 27 zijn beschreven op de flyer.

Hoewel ik de omgeving hier best wel aardig goed ken (veel gewandeld de afgelopen jaren), is het zo in het donker af en toe lastig om te weten waar je nu precies bent. Als je dan weer een dorp binnenrijdt, weet je het wel weer. Iebele en ik genieten. Niet alleen van de speciale objecten, maar ook de bewoners langs de Oudebildtdijk, de Nieuwebildtdijk, de Hoarnestreek, enz. hebben zich niet onbetuigd gelaten en hun huizen en tuinen verlicht en versierd. Het blijft gewoon een sprookjesachtige route door deze bijzondere regio.

Rond de klok van half 10 bereiken we het eindpunt: Restaurant De Molen in Vrouwbuurtstermolen, waar we worden verwelkomd met muziek. Het is er behoorlijk vol, maar we vinden nog een plekje. Iemand van de organisatie, Klaas van der Meer, die mij bij de start foto’s door het raam van de auto had zien maken, herkent mij en schuift bij ons aan tafel. We zitten gezellig te praten over van alles en nog wat. Blijkt op een gegeven moment, dat hij mijn oom en tante met hun gezin uit Hallum goed heeft gekend. Nou, dan weet je het wel. Dan komen de verhalen los. Harstikke gezellig!! De tijd vliegt dan ook om! Zo rond 11 uur wordt het toch wel eens tijd om op huis aan te gaan, hoewel de verleiding groot is om nog even te blijven.

Het is al middernacht als we in Balk aankomen. Prachtig, dat we dit weer mee hebben kunnen maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code