Nieuwjaarswandeltocht W.I.K. Harkema 5 januari 2019.

 

Klik op de foto om het hele album te bekijken.

 

Nieuwjaarswandeltocht W.I.K. Harkema 5 januari 2019.

De eerste wandeltocht in het nieuwe jaar, georganiseerd door Wandelsportvereniging W.I.K. uit Drachten. En dat belooft dus weer een mooie tocht te worden met zoals gebruikelijk ook een aantal korte afstanden. Dat is heel prettig voor al diegenen, die niet meer een 20 km. of meer kunnen lopen. Het levert de club dan ook altijd veel deelenemers op. En dat zal ook aan het eind van deze dag weer blijken!

Het is jammer genoeg een grauwe, grijze dag. Wél blijft het gelukkig droog! Ik heb gekozen voor de afstand van 15 km. omdat de Silvesterloop op Oudejaarsdag (16 km.) zo goed ging. Dus ga ik vol vertrouwen op pad. De route voert over mooie zandpaden, omzoomd door boomwallen, waar de Friese Wouden zo beroemd om zijn! Ik geniet altijd heel erg als ik in deze omgeving aan de wandel ben. Ook vandaag weer. De route is erg mooi. Af en toe weer een stukje asfalt of een klinkerweggetje en weinig verkeer. Ook prettig. Ik loop alleen, want m’n wandelmaatjes doen een langere afstand of zijn vandaag “gebombardeerd” tot pijlenophalers.

Hoewel ik het alleen lopen over het algemeen helemaal geen probleem vind, is 15 km. toch best wel een heel eind. Natuurlijk, er zijn wandelaars voor me, achter me, maar ik ken ze niet en ze zijn meestal met z’n tweeën of lopen in een groter groepje en sneller dan ik. Eigenlijk gaat het vanaf het begin al moeizaam. Wat is dat toch vreemd. Loop je de ene dag heel lekker en ga je vol vertrouwen op pad, merk je na een tijdje, dat het helemaal niet zo goed gaat als gedacht. En ja, dan is zelfs 15 km. een behoorlijke afstand. Ik ben dan ook blij als ik de eerste rust in zicht krijg, waar ik me te goed doe aan een beker heerlijke, warme chocolademelk en nog belangrijker: even kan zitten.

Dan met nieuwe, frisse moed weer verder. Zo bereik ik de rand van Drogeham, waar weer een rustpost is. Tot m'[n verrassing kom ik Berend en Francis tegen, die de 25 km. lopen en hier een stukje gezamenlijke route hebben. Ze zien van afstand al, dat het niet zo lekker gaat met mij. Eerst maar naar de rust. En zitten. Kopje koffie en ik kom weer bij. En een blij vooruitzicht is, dat het hierna nog maar zo’n 4 à 5 km. is, Zo bereik ik op een best nog wel redelijk tijdstip de finish en meld me af. Dan blijkt hóeveel deelnemers er vandaag waren. Maar liefst 822!!!!! Daar is WIK uiteraard héél blij mee. Iedereen is vol lof over de mooie route van vandaag.

Dan volgt de onvermijdelijke nazit.  Veel bekende wandelaars zijn er al of komen nog binnen. Ook m’n wandelmaatjes volgen al snel en dan is het zoals altijd weer gezellig kletsen en lachen. Maar aan alles komt een eind, ook aan deze dag. De kop is eraf. En ondanks, dat het vandaag wat minder ging, houd ik goede moed en hoop nog veel wandelingen dit jaar te kunnen maken. Vanaf deze plek dank ik de organisatie en alle vrijwilligers, die deze tocht weer mogelijk hebben gemaakt, voor hun inzet! Want zonder jullie geen wandeltochten!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code