Wandeling door Balk in de sneeuw 23 januari 2019.

 

Op de foto klikken om het hele album te bekijken.

 

 

Wandeling door Balk in de sneeuw 23 januari 2019.

Er is sneeuw gevallen en dan is het altijd genieten van de mooie, witte wereld. Helaas liet de zon vandaag verstek gaan. Het bleef een grijze, grauwe dag jammer genoeg. Maar tóch was het de moeite waard.

Ik ben van huis naar het centrum van Balk gelopen en vandaar langs de Luts tot waar die uit het Slotermeer komt. Het heeft gewoon wat om de zo bekende omgeving nu in winterkleed te zien. De zeilboten op een rij langs de oever voor de zeilschool. Het water op sommige plekken bedekt met een wel héél dun vliesje ijs. Af en toe een paar ijsschotsen, maar dat is het dan ook.

Bij de monding gekomen, is er sprake van een “ijskraagje” met daarachter het grote Slotermeer. Een Elfstedentocht?????? Nou, dan moet er nog wel héél wat vorst komen in de komende tijd, want het is nu nog een grote waterplas met golven door de wind. Hetzelfde geldt voor de Luts, die door Balk stroomt. Geen ijs te bekennen, alleen water. Oh, wat verlangen toch veel liefhebbers van het schaatsen naar een lange vorstperiode met als climax uiteraard weer eens een Elfstedentocht. Enfin, de winter is nog niet voorbij en wie weet………

Ik heb in ieder geval genoten van dit winterwandelingetje door het eigen dorp. Weer eens wat anders dan wandeltochten elders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code