Wandeltocht WIK 4e keer 24 september 2014.

Al weer de laatste keer, dat we op woensdagmiddag kunnen wandelen met WIK. Vanmiddag staat een rondje Beetsterzwaag op het programma. En dan weet je: dat wordt weer een mooie route. Hoewel het erg donker en triest is, is het nog droog gelukkig! In Snack Bearske is het al een gezellige drukte. Wandelaars komen binnendruppelen en schrijven zich in. Ik kijk uit naar het groepje Oosterwolde, die een jarige in hun midden hebben. Een blije Liana stapt binnen en het is wel duidelijk, dat zij de jarige is. Felicitaties natuurlijk van de wandelvrienden en – vriendinnen. Inschrijven en nog een en ander regelen, want de traktatie is even een probleem. Dat wil men hier liever niet, dus moet er een andere oplossing worden gevonden. Geen nood, de taart wordt naar de wagenrust gebracht, zodat Liana met een gerust hart aan de tocht kan beginnen.
Veel bekenden. Zelfs Berend met z’n knieblessure kàn het niet laten en heeft de “stoute schoenen” aangetrokken en loopt samen met Francis mee. Veendam is deze keer zelfs met 3 man hier naartoe gekomen! Albert en Meintsje hebben de hondjes weer mee, nu nog mooi schoon, maar dat zou snel anders worden!
De route is prachtig, deels omdat de omgeving van Beetsterzwaag erg mooi is, deels omdat WIK mooie routes weet uit te stippelen. In het begin, tot vlak voor de wagenrust is het droog. Maar dat duurt niet lang. Eerst wat miezerig, maar al snel klettert de regen neer. Iedereen hult zich in plastic en kruipt onder de paraplu. Gelukkig is de wagenrust niet in de open lucht……In een schuurtje bij een boerderij zitten of staan we even droog. We vergapen ons aan de prachtige taart, die Desiree heeft gemaakt. Een kunststukje. Bijna zonde om ‘m aan te snijden. Ja, over taart snijden gesproken: groot mes ontbreekt, maar geen nood, Liana heeft altijd van alles in haar rugtas waaronder ook een zakmes. Helaas zijn de plastic bordjes en vorkjes niet meegekomen. Wat nu? Waar papieren zakdoekjes al niet goed voor zijn!!!! De taart is zó groot, dat veel deelnemers er een stukje van kunnen krijgen. Heerlijk, mmmm smullen dus. Na deze stop de regen weer in voor de laatste kilometers. Het is zó jammer, dat juist dit laatste mooie stuk over de Lippenhuizer heide de regen met bakken naar beneden komt. De paden modderig met veel plassen waar je omheen moet manoevreren waardoor je vrijwel steeds je oog gericht houdt op het pad en daardoor veel van de omgeving mist.

 

Ik heb dan ook voor mijn doen maar heel weinig foto’s gemaakt!!!! Behoorlijk nat en vies (ook de hondjes zijn niet meer wit!) komen we terug in Beetsterzwaag, waar we nog een poosje gezellig nazitten onder het genot van een kop koffie (hebben we consumptiebon voor gekregen), later nog gevolgd door een drankje waar Liana op trakteert.
Het was weer een heel gezellige middag. We bedanken Henk Ramerman en de vrijwilligers voor de 4 mooie woensdagmiddagen. Die gaan we missen!!!!!!Maar in oktober kunnen we al weer met de WIK op stap in Appelscha. We nemen afscheid van elkaar en velen van ons zien elkaar komend weekend tijdens de Tocht om de Noord in Groningen. Al weer iets moois in het vooruitzicht! Het kàn niet op!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code