Rembrandt & Saskia Liefde in de Gouden Eeuw 12 maart 2019.

 

Klik op de foto om het album te bekijken.

 

Rembrandt & Saskia Liefde in de Gouden Eeuw 12 maart 2019.

Steeds van plan geweest de grote tentoonstelling in het Fries Museum te bezoeken. En nu, echt op de valreep (einde 17 maart) , hebben we gelukkig nog kaarten kunnen bemachtigen via internet. Je kunt dan een tijdstip van aankomst aangeven. Is dat uur nog niet vol, dan kun je je aanmelden en zo lang blijven als je wilt. Mooi systeem!

Wij worden 11 uur verwacht. Het is nog rustig en we beginnen met koffie in het museumrestaurant. En dan naar boven, waar de tentoonstelling in diverse zalen is ingericht. Het thema is breed: Liefde in de Gouden Eeuw. Dat betekent niet alleen etsen en schilderijen van Rembrandt, maar er is een verhaallijn gecreëerd, die bestaat uit verschillende onderdelen, zoals: Op Vrijerspad, Verliefd en Verloofd, Huwelijk, Kinderen en onvermijdelijk De Dood.

Prachtig zijn de schilderijen van Oude Meesters uit de tijd van Rembrandt, evenals natuurlijk zijn eigen schilderijen en etsen. We dwalen dan ook uren rond kijkend en luisterend naar wat via de Audiotour ons wordt verteld. Heel boeiend.

We hebben genoten van al het moois dat we hebben gezien. Ben benieuwd welke tentoonstelling het Fries Museum hierna voor ons in petto heeft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code