Voorjaarswandeling Regio Friesland Ned. Genootschap van Sint Jacob 6 april 2019.

 

Klik op de foto om het hele album te bekijken.

 

Voorjaarswandeling Regio Friesland Ned. Genootschap van Sint Jacob 6 april 2019.

Rond half 10 komen de wandelaars binnendruppelen in het “Buitencentrum Drents-Friese Wold bij Appelscha. Het is een prachtige lokatie van Staatsbosbeheer met een enorm grote winkel met de meest uiteenlopende artikelen. Al direct bij binnenkomst overvalt je een beetje een “hebberig” gevoel, want het ene is nog leuker dan het andere.

We hebben achterin een gezellige ruimte voor onze groep, die bestaat uit 24 personen, die wel zin hebben in een wandeling in deze prachtige omgeving. De koffie met cake staat voor ons klaar en er heerst meteen al weer een gezellige sfeer. Altijd fijn om elkaar weer te zien en te spreken! We hebben de tijd, want de boswachter, onder wiens leiding we gaan wandelen, was even vergeten, dat hij met een groep op pad moest. Dus wordt het iets later dan half 11 voor we van start gaan.

Het centrum ligt in het grote natuurgebied, dus lopen we al snel het bos in. De boswachter, die jaren bij Staatsbosbeheer in dienst was, weet ongelooflijk veel te vertellen en dat ook nog eens op een prettige, boeiende wijze. We horen dan ook veel nieuwe dingen over bomen, struiken, planten en vogels. En…. de vogels laten zich gelukkig duidelijk horen! Wat is het voorjaar toch een prachtige tijd. En we treffen het met het weer. In het begin nog wat frisjes en bewolkt, later breekt de zon door en wordt het zelfs behoorlijk warm.

We zijn niet de enige groep, die op deze zaterdag vanuit deze plek de omgeving gaat verkennen. Ook ouders met kinderen, want daar is hier ook volop aan gedacht. Zo zijn er vaak allerlei activiteiten binnen, maar ook buiten is van alles voor ze te doen en te beleven. Echt een aanrader om hier eens met de kinderen en kleinkinderen naar toe te gaan.

Na een paar uur ronddwalen komen we terug bij het Buitencentrum, waar we gaan genieten van de lunch,na afscheid te hebben genomen van de aardige boswachter. We hebben wel trek gekregen in een hapje. Er wordt wat afgepraat en gelachen en voor we er erg in hebben is het tijd om met de middagwandeling te beginnen. We lopen een rondje met op de helft de Bosbergtoren, die de meeste van ons gaan beklimmen. Sommigen blijven beneden achter en er kan ook gebruik worden gemaakt van de lift. De toren is maar liefst 33 meter hoog en staat ook nog eens op het hoogste punt van het Friese vasteland, een 20 meter hoog stuifduin. Bovenin een prachtig uitzicht op de omgeving. Helaas is niet zo helder. Jammer, maar tóch meer dan de moeite waard. Heel bijzonder zijn de uitstekende “balkons” met glazen bodem op verschillende hoogtes. Op de grond zijn de mensen kleine figuurtjes geworden. Een jonge dame, die geen last van hoogtevrees heeft en over de nodige lef beschikt, gaat aan een touw naar beneden zakken. En het gaat perfect! Veilig belandt ze weer op de grond. Je moet maar durven!!!

Na dit leuke intermezzo gaat de groep via een andere route terug om op het terras nog even na te genieten met een drankje. Iedereen is het erover eens, dat we met elkaar een heel mooie dag hebben beleefd! We hopen elkaar terug te zien op 25 april als we onze eerste Café Saint Jacques hebben in Leeuwarden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code