Tentoonstelling Glaskunstenaar Chihuly in Groninger Museum 28 april 2019.

 

Klik op de foto om het hele album te bekijken.

 

Al zó vaak gezegd: “daar moeten we echt naar toe” , maar het was er steeds bij gebleven. Nu dan eindelijk, op de valreep, op naar Groningen. Auto op P&R-terrein geparkeerd en met de bus naar het Station van Groningen. En dan is het een kwestie van via de brug over het water het fraaie Groninger Museum inlopen. Op zich is de architectuur van het grote gebouw al imponerend, zowel buiten als binnen.

En dan de geweldige expositie in diverse zalen heel mooi tentoongesteld. Je waant je gewoon in sprookjesland en het is nauwelijks te bevatten, dat alle objecten, groot en klein, uit glas zijn vervaardigd. Werkelijk schitterend! Je valt gewoon van de ene verbazing in de andere. Het zal duidelijk zijn, dat we enorm hebben genoten van al het moois, dat we hebben gezien. En wat zo bijzonder was: je werd gewoon uitgenodigd om te fotograferen. Over het algemeen wordt er gezegd: u mag wel fotograferen, maar….zonder flits. Ook geen probleem trouwens, maar hier word je speciaal uitgenodigd om je camera tevoorschijn te halen. Echt top!

Ik heb dan ook geprobeerd alles zo goed mogelijk in beeld te brengen en heb er bij thuiskomst een fotoverslag van gemaakt. Hoewel alles nog heel duidelijk in m’n hoofd zit, ben ik blij, dat ik nog regelmatig de foto’s kan bekijken en opnieuw kan genieten van de schoonheid van deze bijzondere glasobjecten. Een heel bijzonder kunstenaar deze Dale Chihuly!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code