Ureterp 15.11.2014

 

 

Winterwandeltocht WIK vanuit Ureterp, 15-11-2014. 
Als om half 7 de wekker afloopt, klettert de regen op het raam en is de verleiding toch wel groot om me nog eens om te draaien. Maar ….aangezien ik geen mooi-weer-loper ben, schiet ik in de kleren, trek maar vast m’n regenbroek aan en ga op weg naar Ureterp. Kan mooi rustig aan doen, want ik ga vandaag de 20 km. lopen. Kom bij de startlokatie als de 25 km.-lopers vertrekken.

 

In de zaal is het nu oase van rust. Alle tijd om in te schrijven en nog een kopje koffie te drinken. Zo zoetjes aan komen er nog bekenden binnendruppelen, die ook voor de kortere afstand hebben gekozen. Als we om 9 uur vertrekken is het nog steeds regenachtig. En dan maak je meestal tòch wat minder foto’s. Dan weer camera tevoorschijn halen, foto maken, lens poetsen, enz. Maar ja, het is niet altijd feest! We hebben al zó veel zaterdagen beleefd met schitterend weer, dus nu niet zeuren. In ieder geval zijn de bladeren, die nog aan de bomen zitten of op de grond liggen, nog prachtig van kleur. Ook zijn er nog opvallend veel mooie paddestoelen te zien. Niet alleen in het bos, maar vooral ook in de bermen. Soms hele rijen prachtig gekleurde rode paddestoelen, die daar zó uitnodigend staan, dat je ze wel op de foto moet zetten. Zo blijkt, dat er altijd wel weer veel te zien is en er veel valt te genieten! De eerste rust en contrôle is bij Café Bos in Opende. Een gezellige drukte, maar genoeg plaats om even lekker te zitten aan een bakje koffie. Sommigen gaan zelfs voor een tweede! Na de rust krijgen we een mooi gedeelte door het bos, geheten Trimunt. Veel blad op de grond, maar enkele bomen hebben nog een heel mooi, geel bladerdak. Ook hier op boomstronken allemaal paddestoelen, meest kleine, in alle mogelijke kleuren. Zo komen we in Frieschepalen, waar weer een rustplaats is in Dorpshuis “De Dobber”. Ook hier is duidelijk op ons gerekend. Er is van alles te koop en er zijn voldoende zitplaatsen, wat altijd heel prettig is. En natuurlijk weer bekenden, waar even mee gepraat wordt. Gezelligheid troef! Dan is het nog maar 4 kilometer naar Ureterp, maar…..wèl weer in de regen! En een heel stuk langs de weg. Nog wel weer de nodige paddestoelen!

 

Mooi op tijd weer binnen, zodat er nog even nagezeten kan worden met een drankje. Ondanks het minder mooie weer hebben 450 wandelaars zich niet laten kennen en kan WIK terugzien op een geslaagde wandeldag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code