Wandelingetje Balk-Wyckel-Sloten 1 juni 2019.

 

Op de foto klikken om het hele album te bekijken.

 

 

Wandelingetje Balk-Wyckel-Sloten 1 juni 2019.

De laatste dag van de Elfstedenwandeltocht is bezig en traditiegetrouw vindt op deze dag dan ook altijd de Elfstedentocht voor Oldtimers plaats. Dit jaar voor de 43ste keer!  We gaan ‘s middags al even met mijn 30 jaar oude Peugeot Ralley een ritje maken om Oldtimers te spotten. Helaas is de onze nog niet oud genoeg om hieraan mee te mogen doen! Bij de grote Camping De Jerden in Sloten, gelegen aan het brede vaarwater het Slotergat, de verbinding met het Slotermeer, strijken we neer op het terras.

Enkele dagen geleden hebben de nieuwe eigenaars van de Camping een Bistro, “De Bourgondiër” geopend met een naastgelegen groot terras met uitzicht op het weggetje De Jerden en het vaarwater. Hóe mooi wil je het hebben? Oldtimers, die voorbij rijden. De een nog mooier dan de andere en op het water eveneens een grote verscheidenheid aan vaartuigen.

Ik besluit om na het eten aan de wandel te gaan. Mag nog niet ver, zo’n 4 km., maar dat mag de pret niet drukken. Het is een schitterende zomeravond. Heerlijk weer! Met Iebele afgesproken, dat hij me op een bepaald moment “ergens” onderweg oppikt. Intussen vermaakt hij zich op de andere camping “t Hop”, waar in een naastgelegen weiland een grote hoeveelheid Oldtimers inmiddels de tocht achter de rug hebben. Hij kan ze dus mooi van dichtbij bekijken!!

En ook ik zie er nog verschillende langskomen, die er kennelijk nog niet genoeg van hebben en nog even een rondritje maken door het mooie Gaasterland. Tóch keren er ook al een aantal huiswaarts, want de deelnemers komen uit alle windstreken en zelfs uit het buitenland.

Hoewel ik af en toe flink last heb van kramp in de kuiten, laat ik me niet kennen en loop door met af en toe even een stilstaan momentje. Verder geniet ik weer volop. Bij De Jerden in Sloten aangekomen, valt de relaxte sfeer op bij de boten, die aan de wal afgemeerd liggen. Er wordt gegeten, gedronken. Hele families of bekenden bij elkaar, zittend op de wal. Anderen heerlijk op het dek lezend in een boek of tijdschrift. Wat kan het leven dan toch mooi zijn!!!!

Ook het terras bij de Bistro zit weer vol, maar……..ik loop nog even door. Dan bel ik Iebele, die even later me aan het eind van het Slotergat oppikt. Dan blijkt op m’n GPS-horloge, dat ik eigenlijk iets te veel heb gelopen. Mocht nog niet,1 kilometertje te veel. Zal het niet weer doen, ha, ha en het eerlijk opbiechten aan de fysiotherapeut!!!

Dan weer op huis aan na nog een paar foto’s te hebben gemaakt bij het terrein met de grote tent, waar nog veel trailers staan te wachten om de kostbare automobielen terug naar huis te vervoeren. Het was een leuke avond met een korte, maar mooie wandeling.

    1. Elly Koopman Bericht auteur

      Ja, ik zal toch weer richting de 15 km. moeten hè? Dus dan moet er nog heel wat gebeuren!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code