Zomerwandeltocht W.I.K. Nieuwehorne 17 augustus 2019.

 

Klik op de foto om alle foto’s te bekijken.

 

Zomerwandeltocht W.I.K. Nieuwehorne 17 augustus 2019.

Voor het eerst na maanden ga ik proberen een korte afstand van een wandeltocht te lopen. De wandelsportvereniging W.I.K. uit Drachten organiseert deze tocht en het fijne is, dat zij naast de lange afstanden ook altijd korte afstanden hebben. Liana, maar ook Iebele, die dienst heeft op het Kazemattenmuseum, hebben me een duwtje in de rug gegeven om te gaan. Liana loopt, omdat ze de honden van haar dochter te logeren heeft, ook de korte afstand van 5 km. dus vandaar. En dat belooft in ieder geval een gezellige wandeling te worden. Nu maar hopen, dat het goed gaat.

Hoewel de honden aangelijnd mee mogen lopen, zijn ze helaas niet welkom in de kantine van het sportcomplex, waar de start is. Ik schrijf ons beiden in en tref weer veel bekenden. Wat fijn om na zo lange tijd weer wandelvrienden en -vriendinnen te ontmoeten!!!! Dan gaan we op pad. i De honden snuffelen uiteraard nog al eens, dus lopen we in een rustig tempo met daarbij de tijd om eens een foto te maken. Het is lekker wandelweer en de omgeving is mooi. We lopen meest over zandpaden. Hele stukken omzoomd met prachtige varens. Alles is mooi groen.

Het gaat lekker. M’n rug houdt zich goed en de vermoeidheid waar ik zo bang voor was, valt gelukkig mee! Gezellig pratend vliegen de kilometers onder onze voeten door. In het centrum van NIeuwehorne staat een viskraam. Ik sla even over, want heb de avond ervoor al aan de kibbeling gezeten. Liana gaat wel even een hapje vis eten en één van de honden lust er ook wel soep van!!!! Via een lusje rond het dorp arriveren we weer bij de sporthal. Ik meld ons af en we drinken nog een kopje koffie. We treffen Yosha nog, die helaas halverwege vanwege haar enkel moest stoppen. Heel leuk om haar weer te hebben gezien en gesproken. Dan nemen we afscheid van elkaar. “Het begin is er weer” aldus Liana. Hopelijk gaat het vanaf nu weer langzaam in de richting van iets langere tochten. Maar ik ben héél blij, dat dit goed is gegaan vandaag.

Dan op naar huis. Maar het is nog vroeg en ik zie, dat in het kader van Tsjerkepaad (elke zomer zijn op de zaterdag veel kerken in Friesland geopend), de kerk van Nieuwehorne open is. Dus is de keuze gauw gemaakt. Auto parkeren en even naar binnen. Enkele muzikanten, die deze middag een concert zullen geven op kleine, Franse doedelzakken, zijn al aanwezig en stemmen hun instrumenten. Bij het verlaten van de kerk, kom ik nog enkele muzikanten tegen.

Vrij snel na Nieuwehorne rijd ik Mildam in en denk: ik ga even naar Trienkes Bloemsierkunst. Even dag zeggen en misschien nog wat kopen. Helaas is ze er niet, maar het is weer even genieten van de “lusthof” zoals je de omgeving van de winkel wel kunt noemen. Elk jaar in het voorjaar haal ik hier een aantal van de prachtige plant de Sunnaville, die maanden lang aan een stuk door staat te bloeien tot het begint te vriezen. Ze zijn er in allerlei kleuren zowel hangend, staand of op stam. Werkelijk een lust voor het oog.

Er pal tegenover ligt een oud kerkje, al jaren een galerie, waar 7 kunstenaars een vaste ruimte hebben om te exposeren. Daar ga ik ook nog even een kijkje nemen. Altijd is één van de kunstenaars aanwezig. Vandaag is Foekje Bajema (glaskunst en mozaïek) gastvrouw. Er is veel moois te zien en te bewonderen. Onder het genot van een kopje koffie hebben we een leuk gesprek over het object waar ze mee bezig is, maar ook over de prachtige schilderijen van een gastexposant en de andere tentoongestelde kunst.

Rond de klok van half 4 kom ik blij en voldaan weer aan in Balk na een heel leuke, afwisselende dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code