Informatiemiddag verplaatsing Sybrandy’s Speelpark naar de Hege Gerzen 19 augustus 2019.

 

 

Op de foto klikken om het hele album te bekijken.

 

 

 

Informatiemiddag verplaatsting Sybrandy’s Speelpark naar de Hege Gerzen 19 augustus 2019.

Iebele en ik kennen Sjerp Jaarsma, uitbater van de Hege Gerzen en weten van z’n plannen, maar gaan natuurlijk naar deze informatiemiddag. We zijn vroeg en het terras is nog aardig leeg. Het weer kon niet beter! Stralende zon, die schittert op de golven van het IJsselmeer. Alles is in gereedheid gebracht om belangstellenden te ontvangen. De koffie staat klaar en er komen steeds meer mensen het terras oplopen, variërend in leeftijd. Zoals later zal blijken veel senioren, die de start van het park in 1964 hebben meegemaakt en het hebben zien uitgroeien van vogeltjespark en ontspanningspark naar een groot attractiepark, waar jaarlijks duizenden bezoekers een dagje doorbrengen. Voor de kinderen is het een paradijs. Wij zijn er enkele keren met onze kleinkinderen geweest en wát een succes. Bovendien het goedkoopste attractiepark in Nederland en dat wil Sjerp, mochten de plannen lukken, ook zo houden!!!!!

Als iedereen een plekje heeft gevonden steekt Sjerp van wal. Hij is een enthousiast verteller en weet enorm veel van de geschiedenis van Gaasterland, de speeltuinen die er waren en uiteraard van het park in Rijs, dat hij zó graag wil behouden nu de Sybrandy’s er mee stoppen en het gaan verkopen. Met tomeloze inzet probeert hij alles te doen om een veiling van de attracties te voorkómen. Die veiling is door zijn toedoen nu een paar weken uitgesteld. Inmiddels zijn er toezeggingen gedaan voor een bedrag van €100.000 maar dat is nog lang niet genoeg.

Na alle informatie van Sjerp gaan we vertrekken voor een ritje door de omgeving. De oude schoolbus, de Gaasterlandexpres staat klaar voor de fietsers in het gezelschap, de rest gaat met eigen auto er achteraan. We bezoeken een paar locaties, zoals Hotel Jans in Rijs, waar vroeger ook een speeltuin was. Het hoofddoel is uiteraard het nu nog één week draaiende Sybrandy’s Speelpark. Veel bezoekers met kinderen, die zich vermaken op de diverse speeltoestellen en speciale attracties. Ook hier worden verhalen opgedist door ouderen in ons gezelschap, die ongelooflijk veel weten over de geschiedenis van dit park en vaak zelf betrokken waren bij de realisatie. Heel interessant!

Na hier een tijdje te hebben vertoefd, stappen we óf de bus óf de auto weer in en gaan terug naar de Hege Gerzen, waar even later een bord wordt onthuld met daarop de plannen indien de verplaatsing goedgekeurd wordt door de diverse betrokken instanties. We volgen Sjerp over het terrein, waarbij hij uitleg geeft over wat hem allemaal voor ogen staat om in de toekomst hier te realiseren. Daarbij geeft hij heel nadrukkelijk aan naast het spelen en buiten zijn van de kinderen, veel waarde te hechten aan natuureducatie en daar terrein voor te reserveren, zodat het een combinatie wordt, die heel leuk en interessant is voor de jeugd.

Wat hebben we veel geleerd en gehoord vanmiddag over de plannen. Iedereen hoopt, dat het werkelijkheid gaat worden! We drinken nog wat op het terras en gaan dan op huis aan. Het was een heel informatieve, inspirerende middag onder leiding van Sjerp Jaarsma, waardoor alles nog weer concreter is geworden. We hopen dat z’n inspanning samen met de hulp van vele anderen succes zal hebben!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code