Pronkjewailpad Zuidroute (9) Enumatil-Leek 6 september 2019.

 

Op de foto klikken om het album te bekijken.

 

Pronkjewailpad Zuidroute (9) Enumatil-Leek 6 september 2019.

Net als vorige week vrijdag gaan Liana en ik weer een stukje Pronkjewailpad doen. Hoewel Liana dit allemaal al heeft gelopen, gaat ze om mij weer een kort stukje doen. Echt heel fijn! We hebben afgesproken om elkaar te treffen bij het landgoed Nienoord in Leek. Daar laten we een auto staan en rijden dan naar Enumatil, waar vandaan we teruglopen naar Leek. Net als vorige week is de leuke kroeg “Tante Til” weer open en gaan we, na uitbundig begroet te zijn door de hond Lobke, aan de koffie. Als Pronkjewail krijgen we er een vers gebakken stukje “poffert met bruine suiker en roomboter” bij. Mmmm, heerlijk! Een Groningse traktatie dus.

Dan verlaten we deze supergezellige gelegenheid en gaan op pad. Al snel verlaten we het dorp en trekken de wijde wereld in. Mooi pad langs het water. Het is bewolkt, maar het blijft gelukkig droog. Het is helemaal niet koud, dus prima wandelweer. We zien weer van alles onderweg en gezellig kletsend ben je zó maar een aantal kilometers verder en komen we in het kleine dorpje Lettelbert (zo’n 150 inwoners). Groot is dan ook onze verbazing over het prachtige, grote dorpshuis, waar een stempelpost is en we even pauzeren met koffie. De beheerder vertelt het een en ander. Zo is het dorpshuis maar liefst 6 dagen van de week geopend. Alleen ‘s maandags gesloten!!!! Vlakbij ligt de natuurcamping van het NIVON, dus komen ‘s zomers veel gasten even wat drinken of een snack halen.

Langs het water lopen we een klein stukje verder en gaan de camping op, waar in een mooi gemaakt kistje (heeft wel wat van het bovenstuk van een lessenaar) een stempel ligt. We maken nog even een praatje met de aanwezige vrijwilliger en vervolgen onze tocht langs het water. Voor een ons tegemoetkomend groot gevaarte, “duiken” we maar even de onderwal in, want de tractor neemt met z’n brede banden het smalle weggetje helemaal in beslag. Niet lang daarna zien we ‘m aan de andere kant van het water.  Al vrij snel lopen we het grote Landgoed Nienoord in. Via een pad door het bos bereiken we het Rijtuigmuseum bij de achteringang. We krijgen een stempel bij de balie en gaan dan naar de overkant de prachtige “borg” Nienoord in. Het restaurant is vandaag bezet door een bruiloft, maar in een wat rommelige, voormalige balzaal kunnen we aan de koffie. Geen probleem. We vermaken ons wel. We moeten nog even terug naar het museum, want het is de bedoeling, dat je als loper van dit pad even op de foto gaat. Liana heeft die sessie al achter de rug, maar ik moet nog even ingepakt in een dik bonten vel plaatsnemen in de arreslee. Na de foto snel het warme vel verwijderd! De winter mag wat mij betreft nog wel even wegblijven!

Dan naar de auto en terugrijden naar Enumatil, waar mijn auto staat. Hier nemen we weer afscheid van elkaar na een heel gezellige dag met elkaar te hebben gehad. En wéér is het lopen goed gegaan!!! Zelfs een kilometertje meer dan vorige week, 9 kilometer maar liefst! En ook nog in een redelijk tempo. Heerlijk om weer een dag op pad te zijn geweest!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code