Dinsdag wandeling rondje Duurswoude (Duerswâld) 8 oktober 2019.

 

Op de foto klikken om alle foto’s te zien.

 

Dinsdagwandeling rondje Duurswoude ( Duerswâld) 8 oktober 2019.

Omdat ik nog niet hele dagen meeloop, kies ik ervoor om me ‘s middags bij de lunch aan te sluiten en dan daarna mee te gaan lopen. Omdat de groep nog niet teruggekeerd is bij Camping “De Ikeleane” heb ik de tijd om het grote complex van deze camping te bekijken. Ongelooflijk, wát een grote camping! Met leuke speelattributen voor de kinderen. Ook binnen in de prachtig verbouwde schuur is het de moeite waard om even rond te kijken. De tafels staan al gedekt, het wachten is op de wandelaars. Het is iets uitgelopen, omdat de afstand tóch wat langer bleek te zijn dan vooraf gedacht. Heb ik de juiste keuze gemaakt om ‘s middags mee te lopen.

Als iedereen binnen is, is het tijd voor de lunch. Ook hier mogen we onze meegebrachte boterhammen opeten. Er is heerlijke soep en melk of karnemelk. Het is altijd weer leuk om iedereen weer te zien. Nou ja, iedereen???? Enkele zijn nog op vakantie, de groep Leeuwarders loopt vandaag niet mee en sommige lopen net als ik een halve dag mee. Maar voor wie er wél is, is het weer een gezellig samenzijn!

Dan maken we ons op om weer op pad te gaan. We “duiken” meteen het bos in. Een stuk over het landgoed “De Slotpleats”. Lopend over een mooi pad met berkenbomen zie ik tot m’n grote verrassing voor het eerst ook de mooie vliegenzwammen. Prachtig! Foto’s maken dus! Had er al heel veel voorbij zien komen op foto’s van wandelaars, die in Groningen de Tocht om de Noord hadden gelopen, maar zelf had ik ze nog niet gezien. Helemaal leuk! Met bleef overigens niet alleen bij deze mooie, rode paddenstoelen. Ook andere soorten staken hun koppies boven het gras uit of hadden zich genesteld op boomstronken of stammen van bomen. Altijd weer mooi in deze tijd van het jaar.

Bijna aan het eind van de route nog een mooi gedeelte met waterpartijen, omzoomd door geel geworden hoog gras. Met een bankje voor de vermoeide wandelaar om van het mooie uitzicht te genieten. En dat doen we dan ook. Nu is het niet ver meer naar de camping, waar we nagenieten met een drankje. Veel kilometers waren het niet, maar dat kwam me wel goed uit, want de week ervoor had ik eigenlijk onbedoeld een beetje te veel kilometers gelopen. Ik heb in ieder geval genoten van de mooie herfstwandeling met dank aan Jannes en Tineke, die deze dag hebben georganiseerd. Over 14 dagen naar Ameland. (mits het een beetje redelijk weer is!!!!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code