Jubileumconcert Folk- en Shantykoor”Rolling Home” (Sneek) in St.-Jacobiparochie 1 december 2019.

 

Op de foto klikken om het hele album te bekijken.

 

 

Op naar St.-Jabik (Bildts voor St.-Jacobiparochie), waar het inmiddels zeer bekende Folk-en Shantykoor “Rolling Home” een jubileumconcert geeft in de Groate Kerk in het kader van het 25-jarig bestaan.Uit ervaring weet ik, dat het een prachtige kerk is met een geweldige akoestiek en een schitterend orgel. Bovendien is het Pelgrimsinformatiecentrum van het Nederlands Genootschap van Sint Jacob er sinds 2011 gehuisvest en is het het beginpunt van het Jabikspaad, de Friese pelgrimsroute naar Hasselt en dan verder naar Santiago de Compostela. En vanuit mijn pelgrimsachtergrond dus vaak in deze kerk vertoefd. Voor ik de kerk inga, maak ik eerst buiten nog een aantal foto’s.

Vandaag is het een heel ander verhaal. We gaan luisteren naar een groot mannenkoor, dat inmiddels een groot repertoire tot z’n beschikking heeft. En een aantal zeer getalenteerde muzikanten, die het koor begeleiden. Eén ervan wil ik speciaal noemen: de toetsenist, die het keyboard bespeelt. Zoals later blijkt, kan hij ook geweldig een groot kerkorgel bespelen. Vóór het concert begint, kunnen we n.l. genieten van zijn prachtige orgelspel op het bijzonder fraaie Van Dam orgel in deze kerk. Hij haalt alles uit de kast en het is genieten!

Na dit mooie “voorafje” begint dan het concert met een zeer gevarieerd aanbod van songs uit diverse landen van Europa. Halverwege het concert een pauze, waarin we kunnen genieten van een drankje. Na de pauze worden we getracteerd op een potpourri van liedjes, die vlak na de 2e Wereldoorlog werden gezongen en gezien de gemiddelde leeftijd vanmiddag is duidelijk, dat velen meezingen. De sfeer is geweldig! Het prachtige lied van Leonard Cohen: “Halleluja” wordt gezongen en wij zingen het refrein mee.Aan het eind nog een toegift met het lied: This land is my land, this land is your land, enz., waarbij staande meegedeind wordt op het rythme van de muziek. Wát een feest! Na nog enkele bekenden te hebben begroet, keren we in het donker weer huiswaarts. Wát een fantastisch mooie middag hebben we beleefd in St.-Jacobiparochie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code