FLAL Vrijetijdsboulevard Wandeltocht Roden 11 januari 2020.

 

Op de foto klikken om het hele album te zien.

 

FLAL Vrijetijdsboulevard Wandeltocht Roden 11 januari 2020.

Vandaag wordt een spannende dag voor het bestuur van de Flal (Friese Lange Afstand Lopers). Als “proef” is er vandaag naast de lange afstanden ook een korte route uitgezet voor diegenen, die de 25 km. niet meer kunnen lopen. Al weken is er op de sociale media reclame voor gemaakt en nu is de grote vraag natuurlijk: hoeveel wandelaars zullen er op afkomen.

Uiteraard ga ik naar Roden, want ik ben héél blij met dit initiatief. Jaren heb ik veel tochten gelopen met m’n “cluppie”, maar de laatste jaren niet meer, omdat ik de 25 km. niet meer kon. En wat mis je dan veel. De mooie tochten, de gezelligheid en het contact met medewandelaars. Alleen het weerzien al op deze ochtend voelt als een “warm bad”!

Als ik arriveer op de mooie startlokatie,  Indoor Skihal Snow&Co in Roden, is het nog rustig. De wandelaars van de lange afstanden zijn al vertrokken. Ik kan me rustig inschrijven, maar dat is even later wel anders!!!!! Een lange rij wachtenden, tot zelfs buiten de winkel, die allemaal de 10 km. gaan lopen. Alleen dááraan al kun je zien dat het wel eens een succes kan worden, hoewel ik dan natuurlijk nog niet het aantal deelnemers weet.

Ik ga met Desiree op stap, die ik al lange tijd niet meer heb gezien en gesproken. Heel gezellig dus. De omgeving van Roden is mooi en de routecommissie heeft voor ons een mooie route uitgezet, duidelijk gepijld. Het weer is helaas somber, maar gelukkig is het droog. We verlaten het dorp en na een eindje door de omliggende landerijen, lopen we het Landgoed Mensinge in. Door het bos, afgewisseld met een soort savanne-achtig gebied met af en toe waterpartijen. Erg mooi! Wél uitkijken om de voeten droog te houden! Na zo’n 6 km. lopen we het dorpje Lieveren in en doemt de bekende kroeg “Café ‘t Hart van Lieveren” voor ons op. Hier is het gezellig vol en genieten we van een beker warme chocolademelk mét slagroom. Heerlijk! En wat ook fijn is, we kunnen even zitten!

Dan gaat de tocht weer verder, het dorp uit en belanden we op een stuk route, waar het glibberen en glijden wordt en oppassen om geen natte voeten te krijgen! Een écht stuk Flal-pad dus!!!! Wél heel mooi! Na een stukje door het Lievelderbosch komen we weer uit op een asfaltweggetje en dat is dan wel weer even aangenaam om te lopen. Niet veel later weer een prachtig gedeelte, waar het Waterschap bezig is met het vispasseerbaar maken van stuwen en de aanleg van 1500 meter natuurvriendelijke oever. Heel bijzonder. Mooi is de nieuwe vistrap in het Lieversche Diep. Even later de al langer bestaande vistrap in het beekdal van het Peizerdiep. Prachtig!

De plek ligt aan de rand van het bos van het landgoed Mensinge, waar we nu doorheen lopen, terug naar Roden. We komen uit aan de achterkant van Huize Mensinge, dat er nu stil en verlaten bij ligt. Dat is ‘s zomers wel even anders! Nu is het nog een kwestie van een paar straten door en arriveer ik weer bij de Skihal, waar al een behoorlijk aantal wandelaars in de midden in de winkel gelegen skihut geniet van een drankje. Steeds komen wandelaars binnen. Iedereen is vol lof over de 10 km. route en hoopt, dat dit niet de laatste keer zal zijn en de Flal de korte afstand af en toe op gaat nemen in het wandelprogramma!! Hoewel m’n wandelvrienden van de 25 km. nog niet binnen zijn, besluit ik op een bepaald moment huiswaarts te keren. Niet nadat ik bestuur en vrijwilligers heb bedankt voor de prachtige wandeldag, waar maar liefst 926 wandelaars aan hebben meegedaan en zelfs 200 op de 10 km.!!!  Een groot succes dus!!!!

Nog even het laatste nieuws over bovenstaande tocht: het totaal aantal deelnemers bedroeg na de definitieve telling op zondag 939 en op de 10 km. 235!! Het blijft fantastisch, dat er zó veel wandelaars naar Roden zijn gekomen!!!

  1. Liana

    Wat een mooi verslag en ik hoop je vaker bij de FLAL tochten te zien 😉 Er waren trouwens 235 10km wandelaars. Het totaal aantal wandelaars was 939.

    1. Elly Koopman Bericht auteur

      Dankjewel Liana. En als er meer van deze kortere tochten komen en m’n gezondheid laat het toe, zal ik zéker weer van de partij zijn. Wat wás het fijn om weer temidden van de Flal-familie te zijn! Heb de aantallen op m’n fb-pagina al even gewijzigd en ga dat ook nog op m’n website doen. Wát een prachtig resultaat van jullie inspanningen!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code