Dinsdag wandeltocht rondje Ter Idzard 4 februari 2020.

 

Op de foto klikken om alle foto’s te zien.

 

Dinsdag wandeltocht rondje Ter Idzard 4 februari 2020.

De weerberichten zijn niet zo mooi voor vandaag. En het begint meteen al goed  met een fikse hagelbui als ik in de auto stap om naar Ter Idzard te rijden. Al snel klaart het weer op en zo zal het deze hele dag gaan. Inktzwarte wolken afgewisseld door blauwe luchten met witte wolken en zon.

We hebben vandaag als uitvalsbasis het prachtige, nog redelijk nieuwe dorpshuis “De Bult”, waar het zeer aangenaam vertoeven is. De koffie met koek staat al voor ons klaar en het zit hier erg gezellig. Maar de klok tikt door en dus is het om 10 uur tijd om aan de wandeling te beginnen. Vandaag uitgedacht door Klaas en Johan, die wel goed bekend zijn in deze omgeving. En het moet gezegd: het is een prachtige, afwisselende route!

We verlaten al snel het dorp en gaan een klinkerweg op, die naar de rivier de Tjonger voert. En hier is het al meteen raak: de eerste hagelbui van vandaag met stevige tegenwind! Capes en paraplu’s worden tevoorschijn gehaald en begeleid door het gekletter van het plastic vervolgen we onze weg. Al snel wordt het weer droog gelukkig en als we het pad langs de Tjonger inslaan, worden we vergast op prachtige, door de zon beschenen vergezichten. Man, man, wat is het hier toch mooi! Het is wél uitkijken geblazen op het natte, weke graspad. Je glijdt zó maar uit of je verstapt je in een verscholen gat. Maar het gaat goed. Aan het einde van dit pad, bij het zandwinningsgebeuren, komt weer een flink donkere wolk onze kant op en verschijnt een prachtige regenboog aan de hemel.

Ook nu weer in het plastic verder. Bij de weg aangekomen, laten Johan en Klaas ons de keuzemogelijkheid om óf van hier terug te gaan naar het dorpshuis óf nog een slag je om te maken over Nijeholtpade. De meeste kiezen voor de laatste optie. We lopen nu heerlijk in de zon. Wat scheelt dat toch direct veel wat de temperatuur betreft. We lopen als het ware op de scheiding van aan de linkerkant mooie, blauwe luchten en aan de rechterkant een wel héél dreigende, donkere lucht, die onze kant opkomt. Nog vrij lang houden we het droog, maar het laatste stukje is het weer raak en zijn we blij, dat we in het dorpshuis kunnen gaan genieten van de voor ons verzorgde lunch van soep en broodjes.

‘s Middags is er nog een lus van zo’n 5 km., maar ik houd het verder voor gezien. Terwijl iedereen zich klaarmaakt om weer op pad te gaan, komen de eerste biljarters al binnenlopen. Er zijn veel activiteiten in het dorpshuis en veel verenigingen uit de 3 dorpen: Ter Idzard, Oldeholtwolde en Nijeholtwolde maken er gebruik van.

Ben op tijd weer thuis na een heel mooie wandeldag. Johan en Klaas, bedankt voor de organisatie van deze tocht!  Hopelijk zien we elkaar over 14 dagen weer, dan in de Westereen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code