Van Stavoren over de dijk naar Hindeloopen 7 maart 2020.

 

Op de foto klikken om alle foto’s te bekijken.

 

Van Stavoren over de dijk naar Hindeloopen 7 maart 2020.

Onder dezelfde prachtige weersomstandigheden loop ik nóg een keer dezelfde route als op 7 januari met de dinsdaggroep. Wát is n.l. het geval? Heb toen ook mooie foto’s kunnen maken en ondanks hetzelfde mooie weer, was de stand van de zon toen uiteraard lager dan nu. Maar dat is niet de reden. Bij thuiskomst op die bewuste dag, bleek het geheugenkaartje van m’n camera te zijn gecrasht. Niet best, geen foto’s dus van die mooie wandeldag. Dus…..ga ik het nu nog eens dunnetjes overdoen, maar helaas zonder de groep.

Wat dan wél weer een voordeel is, is dat je uitgebreid rond kunt struinen, foto’s maken, uitrusten op een bank met fantastisch uitzicht op het IJsselmeer,enz. enz.! En wat is de IJsselmeerkust toch prachtig. Zó veel variatie, zó veel mooie vergezichten vanaf de dijk. Links het IJsselmeer, rechts het lager gelegen land. Maar, blijf je bovenop de dijk lopen, dan moeten er wel 7 hekken worden bedwongen!!! De eerste paar met een opstapje, wat het vrij makkelijk maakt, maar de rest is andere koffie!! Bij het laatste hek ging de vermoeidheid me wel een beetje parten spelen. Toch lukte het ook hier weer om m’n been over het hek te zwaaien zonder te vallen! Het zal je maar gebeuren terwijl je hier in je eentje rondloopt.

Ook de vogelkijkhut was nieuw voor me. Daar heb je met de groep ook geen tijd voor om er een kijkje te nemen. Was nog even afwachten of ik er wel zou kunnen komen, gezien de hoge waterstand. Maar….het pad tussen het riet door was vrij goed begaanbaar. Een prachtige vogelkijkhut. Niet gedeeltelijk open, maar zelfs met een heuse deur! Een dakloze zou hier een perfecte slaapplek hebben: luikjes dicht en de wind blijft lekker buiten! Prachtig uitzicht over het IJsselmeer met op een verder gelegen richel heel veel vogels. Trouwens ook de weilanden hadden niet te klagen over bezoek van grote aantallen ganzen.

Na dit mooie uitstapje naar de vogelkijkhut vervolg ik m’n weg over de dijk. Er komt bewolking opzetten en ook de wind wakkert aan. De laatste loodjes wegen het zwaarst en dat geldt ook voor mij. Het loopt natuurlijk veel makkelijker over het naast de dijk gelegen weggetje, maar ja…….dan zie je wel veel minder moois. Je moet er wat voor over hebben nietwaar? In Hindeloopen aangekomen, ben ik te moe om nog een slag door het mooie stadje te doen. Andere keer maar. Iebele staat al op de parkeerplaats te wachten en zo rijden we samen weer naar Balk. Ik heb echt genoten vandaag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code