Wandeling van Wijckel naar de Sondelerleien 15 maart 2020 (alleen i.v.m. Corona virus)

 

Op de foto klikken om alle foto’s te bekijken.

 

Wandeling van Wijckel naar de Sondelerleien 15 maart 2020.

En ja, daar kon je op wachten. Ook ons land is nu getroffen door het zeer besmettelijke Corona virus. De maatregelen, die in verband hiermee worden getroffen, hebben grote impact op de hele maatschappij. In ieder geval geen grote groepen meer op allerlei terreinen, dus zijn alle georganiseerde wandeltochten afgelast. Gelukkig is wandelen een sport, die je ook heel goed in je eentje kunt beoefenen.

Veel wandelaars doen dat dan ook nu het nog kán! Het is afgelopen zaterdag schitterend mooi weer. En ik heb dan ook heel veel zin om even aan de wandel te gaan. Nu woon ik in een prachtige, zeer gevarieerde omgeving en kan te kust en te keur kiezen waar ik zal gaan lopen. Iebele brengt me naar Wijckel en ik loop direct het dorp uit. Ben nu nog alleen op het weggetje, maar ik word een poosje later ingehaald door een vrouw, die met een wijde boog me passeert. Helemaal goed! Verder alleen fietsers, die je zó voorbij zijn. Het is genieten van prachtige vergezichten, heel mooie wolkenluchten. En dat maakt het nu juist zo surrealistisch. Alom angst, bezorgdheid over de verspreiding van het virus, ook aangewakkerd door de genomen maatregelen. Terecht trouwens! Maar daar loop je dan. Je hoofd vol gedachten, sombere gedachten in een werkelijk schitterend decor op een lentedag. Alles groeit en bloeit en bot uit. De natuur trekt zich gelukkig niets van dit virus aan.

Zo loop ik in m’n uppie over de grasdijk naar de Sondelerleien. Expres op de grasdijk, want op het er naast gelegen weggetje tóch af en toe een wandelaar en meerdere fietsers. Het voelt goed hier te lopen. Kan ik in ieder geval niemand schade berokkenen en dat vind ik heel belangrijk. Bij de vogelkijkhut eindig ik m’n wandeling van vandaag. Iebele staat op me te wachten en samen genieten we vanuit de vogelkijkhut van het uitzicht over de Sondelerleien, een prachtig natuurgebied. En onder deze omstandigheden kán het gewoon niet mooier!!! Het is fijn om een tijdje heerlijk buiten te zijn geweest!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code