Zwarte Haan op zondag. 14 juni 2020.

 

Op de foto klikken om alle foto’s te zien.

 

Zwarte Haan op zondag. 14 juni 2020

We gaan weer eens naar één van onze favoriete plekken. Hoog in het noorden aan de Waddenzee: Zwarte Haan. Een klein buurtschapje pal tegen de dijk met als trekpleister voor veel wandelaars en fietsers een gerenommeerd restaurant “De Zwarte Haan”, waar je heerlijk kunt eten of verpozen op het grote terras. Dat gaan wij dus als eerste doen! Het is er al best wel redelijk druk, maar er is nog plaats genoeg. Wel moeten we even wennen (en wij zijn niet de enigen) aan het protocol: onder aan de trap eerst handen desinfecteren, dan wachten tot een personeelslid, na de nodige vragen over onze gezondheid op ons af te hebben gevuurd, ons uitnodigt een plekje te zoeken.

Het zit hier heerlijk in de luwte en we genieten van een lekkere lunch. Daarna de dijk op. Voor Iebele is gelukkig plaats op een van de banken, die hier ter nagedachtenis aan Anita Andriesen, gedeputeerde van de provincie Friesland, zijn geplaatst na haar overlijden. Zo kan hij genieten van het prachtige, weidse uitzicht over het wad. Ik heb m’n wandelschoenen inmiddels aangetrokken en ga (wat ik al zo lang wilde) de dijk af en de in de diepte gelegen kwelder in. Lekker rondstruinen en zo ver mogelijk zien te komen. Een heel stuk is droog. Als je in de verte kijkt, denk je dat er stenen liggen. Maar het is opgedroogde klei. Ik loop nog wel een stuk door, maar als m’n voeten weg beginnen te zakken, keer ik maar terug.

Ga zeker weer eens hier naartoe, maar dan met linnen gympies aan, zodat je geen probleem hebt als je wegzakt in het slik. Je raakt ze dan niet kwijt is mijn ervaring tijdens een wadlooptocht naar Engelsmanplaat. Fantastisch om te doen trouwens zo’n tocht op het Wad!!!

Teruggekeerd op de dijk zitten we samen nog een poos te genieten. Er is van alles te zien. De schapen zijn heel talrijk aanwezig en scharrelen rond of liggen overal verspreid op de dijk. Plotseling verandert het weer. Vanuit zee komt nevel onze kant op en dat gaat best wel in een snel tempo. En dat verandert meteen het zicht op het Wad. Prachtig vinden we het om te zien!

Aan alles komt een eind, dus ook aan deze dag, waar we met veel plezier op terugkijken. We gaan vast binnenkort wel weer eens deze kant op, want het blijft gewoon een heel bijzondere en mooie plek. En dan natuurlijk zo ver mogelijk de kwelder in!!!!!!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code