Dinsdag wandeltocht rondje Zorgvlied 16 juni 2020.

 

Op de foto klikken om alles te bekijken.

 

Dinsdag wandeltocht rondje Zorgvlied 16 juni 2020.

Het is al weer even geleden, 3 maart om precies te zijn, dat we onze laatste wandeltocht hebben gelopen. Vanwege het corona gebeuren hebben  helaas de laatste wandeltochten van het seizoen niet meer plaats kunnen vinden. Normaal zou de laatste in april zijn geweest. En dan komt er zó maar een mailtje binnen van Yolande en Bert met het voorstel om weer eens met elkaar aan de wandel te gaan. Wát een verrassend en leuk idee. Zij hebben de afgelopen periode regelmatig wandelingen gemaakt en zo is het idee ontstaan om met ons als groep een van die wandelingen te organiseren. We worden uitgenodigd om rond de klok van 10.00 uur in Zorgvlied te verschijnen, waar we dan al of niet onze eigen meegebrachte koffie kunnen nuttigen op bij de kerk staande banken. En dan om 10.30 uur vertrekken.

Er hebben zich 14 leden opgegeven en zo successievelijk komt de een na de ander aanrijden. De begroeting is anders dan wat we gewend zijn en dat voelt best wel een beetje onwennig, maar we respecteren de regels. Yolanda vertelt het een en ander over de route en dan gaan we op pad, waarbij het afstand houden geen probleem oplevert. De discussies over de maatregelen zijn niet van de lucht, evenals de ondervindingen van de laatste maanden. Gelukkig draaien we op een bepaald moment de knop om en kunnen we genieten van een heel mooie route door de prachtige omgeving van Zorgvlied. Wat is het hier op de grens van Friesland en Drenthe toch onvoorstelbaar mooi! Steeds over zandpaden door bos, langs weilanden en over de heide.

Bij de uitkijktoren van Staatsbosbeheer (die we vandaag niet op kunnen vanwege onderhoudswerk) strijken we neer en gaan een hapje eten. De langskomende boswachter vraagt wel 3 keer of we ons wel aan de aangegeven route hebben gehouden (heeft inmiddels slechte ervaringen met mensen, die ondanks een verbod, tóch dwars de heide oversteken. Hij maakt zich zorgen over het kraanvogelpaar met 2 jongen. Ze zijn erg schuw en hij is bang, dat ze op deze manier zullen vertrekken naar elders. Wij zijn heel braaf geweest ons treft dus geen blaam.

Na deze picknick in het open veld vervolgen we de uitgestippelde route. Maar goed, dat we dus 2 gidsen hebben, want er zijn hier zó veel paden, dat je heel makkelijk kunt verdwalen. Rond de klok van half 4 zijn we terug in Zorgvlied en gaan het terras op bij Villa Nova. Heerlijk uitrusten met een koel drankje, want wat wás het af en toe warm en benauwd! Voordat we afscheid van elkaar nemen, neemt Siep het woord en nodigt iedereen uit om over 14 dagen hier in Gaasterland te komen wandelen. Op dezelfde manier en voorwaarden. Dat is niet tegen dovemansoren gezegd, want de reacties zijn positief.

Na Bert en Yolande te hebben bedankt voor de leuke, mooie dag, keert iedereen weer huiswaarts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code