Pronkjewailpad Zuidroute (20) Vlagtwedde-Bourtange 26 juli 2020.

 

Op de foto klikken om alle foto’s te kunnen zien.

 

 

Pronkjewailpad Zuidroute (20) Vlagtwedde-Bourtange 26 juli 2020.

Het belooft deze zondag een prachtige wandeldag te worden en aangezien het al weer enige tijd geleden is, dat ik een stukje Pronkjewailpad heb gelopen, wil ik graag weer eens op pad. Gelukkig vindt Iebele het geen probleem om mee te gaan, dus gaan we richting Groningen. De afstand is wel iedere keer een dingetje, maar …….ik moet nog maar een paar etappes en dan heb ik de Zuidroute voltooid. Wél liggen deze etappes helemaal aan de oostgrens van Groningen van Noord naar Zuid.

Vandaag het stukje Vlagtwedde (waar ik de vorige keer ben geëindigd) naar Bourtange. Na de lange rit eerst aan de koffie in Vlagtwedde. Gelukkig is de snackbar open! De koffie is lekker en zo gaan we versterkt op pad. Ik start hier en de app geeft eerst een lusje door het dorp aan. Iebele hoop ik later weer eens “ergens” te treffen.

Al snel ben ik buiten het dorp in het dal van de Ruiten A. Prachtig gebied, waar ik vandaag nog vaker doorheen zal lopen. Het weer kán gewoon niet beter. De zon schijnt volop, lekker windje erbij en het is dus genieten! Van de schitterende wolkenluchten, het frisse groen in diverse tinten, de veelheid aan bloemen en kleuren. Al snel arriveer ik bij Herberg Van Bommelhoeve. Een dame vraagt me of ik gereserveerd heb. Nee, ik kom een stempel halen. Dat was vorig jaar zo, maar nu dus niet meer. Ik moet digitaal stempelen. Geen probleem! Dus wél, want tig keer geprobeerd, maar steeds krijg ik op m’n schermpje: geen stempelpost gevonden. Jammer!!!

Bij de buurtschap Ellersinghuizen ga ik het dal van de Ruiten A weer in. Een schitterend gebied, waar zandpaden doorheen lopen. Zo kom ik na veel omzwervingen bij de Renneborgweg, waar Iebele en ik hebben afgesproken. Ik zie nog geen auto, maar het bushokje lokt. Even zitten! Niet lang, want Iebele heeft het gevonden. We spreken af halverwege dit weggetje bij weer een brug over de Ruiten A. De rust was dus maar van korte duur en ik loop naar de afgesproken plek. Hier pauzeer ik even. De volgende plek waar we elkaar hopen te treffen is bij de brug over het Ruiten A kanaal. Dat loopt echter helemaal mis. Geen Iebele te bekennen, dus spreken we af bij het Informatiecentrum van de Vesting Bourtange.

Ik heb nu nog zo’n dikke 2 kilometer voor de boeg en die vallen me erg zwaar. M’n arm doet zeer (w.s. omdat je tijdens het lopen tóch met je armen zwaait) en ik ben bekaf! Het is nog een lang, recht stuk langs het Bourtangerkanaal. Je ziet het water amper vanwege de dichte begroeiing langs de walkant. En dan komt het “verlossende” bord Bourtange in zicht en ben ik even later weer in de bewoonde wereld. Een stukje door het dorp en dan is daar de Vesting Bourtange, waar Iebele op me staat te wachten. Ik haal het stempel in het Informatiecentrum, maar ben gewoon té moe om de vesting te gaan bekijken en doorkruisen. Dat doe ik wel de volgende keer als ik hier weer ga starten voor de volgende etappe.

We rijden terug naar Vlagtwedde, waar we op het terras van Partycentrum Rendering genieten van koffie en heerlijke bitterballen. En dan weer op huis aan.  Het was een prachtige dag in het Groningse land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code