Pronkjewailpad Zuidroute (21) Musselkanaal-Stadskanaal 30 juli 2020.

 

Op de foto klikken om alle foto’s te zien.

 

Pronkjewailpad Zuidroute (21) Musselkanaal-Stadskanaal 30 juli 2020.

 

Vandaag, donderdag, nog maar weer eens richting Groningen. Een stukje Pronkjewailpad lopen, gecombineerd met een bezoekje aan Schutrups in Exloo, waar ik m’n nieuw gekochte schoenen ga ruilen. Ze zitten niet echt lekker, dus vandaar. Heb goed naar de weersverwachting gekeken en met de voorspelde hitte op vrijdag en zaterdag zijn de temperaturen deze donderdag nog prettig om te lopen.

In Musselkanaal eerst zoeken naar een gelegenheid om koffie te drinken en een toiletbezoekje te brengen. En dat valt niet mee. De schaarse horecagelegenheden nog gesloten. Ook Restaurant “De Gelegenheid” , maar we hebben geluk. Er is een vergadering aan de gang en de vriendelijke eigenaar is zeer gastvrij en zo zitten we daar lekker in het zonnetje op het terras te genieten van de koffie. Is dát even geluk hebben!!!!!

Dan ga ik aan de wandel en we hebben afgesproken elkaar te treffen bij de stempelpost op Camping Musselkanaal. Maar zover is het nog niet. Een heel stuk langs het mooie Musselkanaal met veel bruggen. Mooie boten komen voorbij, waaronder een prachtige,oude salonboot. Na een aantal kilometers arriveer ik op de camping, waar Iebele op me wacht. Samen gezellig aan de koffie (kost maar €0,50!!!!). Leuk gepraat met de eigenaresse van de camping en lekker uitgerust ga ik weer op pad. Gelukkig is er deze etappe vrij veel gelegenheid om even te rusten. En dat moet ik van de fysiotherapeut vanwege m’n arm. Met lopen zwaai je automatisch met je armen en dat is als het te lang duurt, niet zo goed voor m’n arm. Dus die moet regelmatig even in een relaxte stand een beetje bijkomen!!!! En dat lukt vandaag prima!

Even verderop in het Musselkanaal een vrij grote sluis met 2 sluiskolken. Daar vlakbij zou weer een stempelpost zijn in het Techniekmuseum annex rommelmarkt. De loods van de rommelmarkt wel gezien, maar inmiddels verhuisd. Gelukkig kon hier nog wél digitaal worden gestempeld. Een klein eindje terug en dan gaat de route verder via de Spoorlaan. De oude spoorlijn ligt er naast, totaal overwoekerd. Prachtige huizen staan hier met enorme lappen grond achter de huizen. Aan het eind loop ik over de oude onbewaakte spoorwegovergang Stadskanaal binnen. De beide plaatsen liggen pál tegen elkaar aan. Zo kom ik via de Cereskade bij de brug, waar ik aan de andere kant het Streekhistorisch Centrum al zie opdoemen tussen de bomen. Hier moet ik weer even een stempel halen. Iebele heeft het ook gevonden en buiten staan tafels en banken, waar we weer fijn even kunnen zitten en wat eten.

Dan op voor het laatste stuk naar het centrum van Stadskanaal. Na een gebied met industrie loop ik de Parkwijk in. Langs een mooi Hofje en diverse straten kom ik in het Julianapark. Prachtig aangelegd met mooie bomen, waterpartijen, enz. Heel bijzonder zijn de “tunnels” van beukenbomen een “berceau” genoemd. Het park is erkend als Rijksmonument. Ik verlaat het park via zo’n berceau en kom weer in de bebouwde wereld terecht en kom uit bij het kanaal. Steek dit via een fraaie brug over en verbaas me dan over het geweldig grote aantal winkels met de erachter liggende winkelcentra. Echt ongelooflijk!

Ik heb het makkelijk met de app en heb het Mennisteplein, waar “Lekker Anderz” aan gelegen is, snel gevonden. Iebele heeft er meer moeite mee, maar het lukt. Ik kan nog nét op tijd hier een stempel krijgen, want de zaak gaat om 4 uur sluiten. Terrassen genoeg in de buurt gelukkig, dus strijken we even later neer en bestellen wat te drinken. Na een tijdje kom ik tot de ontdekking dat ik m’n telefoon mis. Oh jee, nog maar kort geleden ook al door een domme actie m’n mobieltje kwijtgeraakt en nu toch niet wéér?????? Snel terug naar Lekker Anderz (was gelukkig nog open) en ja hoor, daar ligt ie nog op de toonbank…..Stempelkaart wél meegenomen, maar telefoontje vergeten. Wát een mazzel, dat de tent nog niet dicht was!!! Dolgelukkig en opgelucht arriveer ik weer bij Iebele. “Een ezel stoot zich in het gemeen niet tweemaal aan dezelfde steen” geldt dus niet voor mij. Oh, oh, hóe dom kun je zijn……….

Hierna vertrekken we naar Exloo, een klein eindje rijden. Schoenen geruild en dan op naar Balk. Een mooie, leuke en afwisselende dag weer in Groningen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code