Pronkjewailpad Zuidroute (25) Sellingen-Ter Apel 20 september 2020.

 

Op de foto klikken om de foto’s te bekijken.

 

Pronkjewailpad Zuidroute (25) Sellingen-Ter Apel 20 september 2020.

Vandaag dan de apotheose (het hoogtepunt) van het prachtige Pronkjewailpad. En dat ook nog eens onder werkelijk fantastische weersomstandigheden! Kán niet mooier!!!!!

Ik start in Sellingen, waar we eerst in het gastvrije restaurant aan de koffie gaan. Fietsers, die al de nodige kilometers achter de rug hebben, genieten ook van de koffie mét appeltaart. Hoewel het er héél aanlokkelijk uitziet, slaan wij dat nog maar even over. Met Iebele even afgesproken  waar we elkaar onderweg zullen treffen en dan ga ik op pad. De omgeving van Sellingen is prachtig! Dan bos, dan weer open stukken. Helaas geen schaap gezien vandaag. Wél een enkele koe met vervaarlijke horens, die me even peinzend aankijken en dan weer verder gaan met de maaltijd.

Al snel in Ter Borg, waar enkele fraaie boerderijen staan. Het riviertje de Ruiten Aa over, dat ik vandaag nog veel vaker tegen zal komen. De route voert verder weer door prachtige natuurgebieden en het is dus volop genieten, zeker met dit mooie weer erbij. Dan volgt op een bepaald moment een kilometers lang stuk langs bovengenoemd riviertje door de weilanden. In Ter Wisch tref ik Iebele. Helaas nergens een bankje om even te zitten, dus dan maar in de auto wat eten en drinken. Terwijl Iebele vertrekt naar Ter Apel, ga ik weer verder. Een leuke stempelpost tref ik buiten Ter Haar in een heel oude boerderij. Het stempelkastje getuigt van de nodige creativiteit van de bewoners: een doorgezaagde zinken teil als afdakje boven het kastje. Terwijl ik hier ben, komt een echtpaar langs waarvan de vrouw op deze boerderij is geboren. Mooi verhaal.

En verder weer door de mooie natuur. Zo bereik ik uiteindelijk Ter Apel, waar Iebele me opwacht. Eerst aan de koffie, nu mét een heerlijk stuk taart, want het voltooien van de Zuidroute van het Pronkjewailpad moet natuurlijk wél even worden gevierd!!!!! Ik loop tussendoor nog even naar het tegenover het Hotel Boschhuis gelegen Klooster om te stempelen. We hebben na een eerdere etappe het in het Klooster gevestigde museum al héél uitgebreid bekeken. Werkelijk de moeite waard. Schitterende expositie o.a. van de Groningse schilder Henk Helmantel. Nog even een rondje om het Klooster en terug naar het terras, waar we nog een tijdje blijven hangen. Het is er druk, dus we boffen, dat we een plekje hebben gevonden.

En dan…..met een wel héél voldaan gevoel de terugreis naar Balk. Blij, dat ik het pad tóch op tijd af heb kunnen ronden op deze schitterende dag op dit prachtige pad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code