Zondagmiddag aan het Wad. Wierum en Moddergat 29 november 2020.

 

Klik op de foto om alle foto’s te bekijken.

 

Zondagmiddag aan het Wad.  Wierum en Moddergat 29 november 2020.

Deze zondag lokt gewoon uit om naar het Wad te gaan. Het is prachtig, zonnig weer. Wel fris, maar geen probleem. De rit er naar toe is al heel mooi. Even er op uit, de zinnen verzetten. We rijden door Wierum, waar het al erg druk is met auto’s. Er zijn er meer, die vandaag een kijkje gaan nemen aan de kust van de Waddenzee. Wij rijden door naar Moddergat. Ook hier veel auto’s, maar eenmaal op de dijk valt het reuze mee. Geen Kalverstraat drukte gelukkig!!!

Het is eb en dan heb je hier de mogelijkheid om de dijk af te gaan en een heel stuk via een dijkje het wad in te lopen. En nu dus niet alleen óp het dijkje, maar ook ernaast. Geweldig! Kinderen genieten naar hartelust en springen over de grillige vormen van door de zee gevormde kleine slenken. Heerlijk! En ik geniet niet minder! Oh, wat houd ik van de ruimte en de weidsheid van dit schitterende gebied. Die ruimte ervaar ik dan ook in m’n binnenste. Weg met de zorgen, de benauwdheid, die je af en toe kan bekruipen. Hier wordt je blik verruimd en wordt het licht in je ziel. Wellicht, dat ik mede daarom zo graag hier naar toe ga. Wie zal het zeggen?

Veel foto’s gemaakt, vooral van de verweerde palen, die nu helemaal boven water staan. Super! Helaas kan Iebele dit stuk niet meer lopen, maar een stukje op de dijk gaat gelukkig nog wél en zo geniet hij ook nog even van het prachtige panorama.

We gaan via de trap de dijk weer af en gaan bij de palingboer uit Blija nog even een paar palinkjes kopen. Hij heeft het ongelooflijk druk. Helaas is “Yke-Muoi” ( koffie en thee drinkerij)  dicht, dus geen koffie to go (ze is geopereerd, dus even uit de roulatie hoorde ik). Jammer, maar een andere keer beter. Ook de terugweg via de dorpen is genieten. De zon zakt al en zo is het al donker als we weer in Balk aankomen. We hebben genoten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code