Bonifatiuspad rondje 3 Anjum 22 januari 2021.

 

Op de foto klikken om het album te zien.

 

Bonifatiuspad rondje 3 Anjum 22 januari 2021.

Bijtijds m’n bed uit om zo vroeg mogelijk richting noorden te gaan. Vandaag staat rondje 3 Anjum op het programma. Ging het 2e rondje vanuit Anjum in noordwestelijke richting, dit keer eerst oostwaarts naar Oostmahorn, dan zuidwaarts vlak langs de rand van het Lauwersmeer, dan westwaarts om weer in Anjum te eindigen, waar ik m’n auto weer op het bekende plekje bij de supermarkt parkeer.

Al snel ben ik buiten het dorp en maak op een onverhard pad een rondje rond het dorp. De zon schijnt, maar…..niks windkracht 3, maar echt veel harder. De wind is eerst wzw. Tot Oostmahorn heerlijk via een mooi fietspad. Kom niet uit in het dorp, maar aan de rand bij het grote villapark Esonstad. Loop even de dijk op om van het uitzicht te genieten, maar ga écht niet de dijk volgen. Knalharde tegenwind, trouwens ook op het onderaan de dijk gelegen fietspad naar Ezumazijl. Hier uiteraard bij de sluis de trap op. Altijd super mooi daar! De oude sluis met daarachter de jachthaven waar nog enkele schepen liggen te wachten op… Ja, op wát? Voorjaar, einde van de corona ellende, waar we middenin zitten?

Verder ga ik zuidwaarts en kom bij Ezumakeeg.  Ongelooflijk hóeveel paarden hier rondlopen. Ik tel er met gemak al zo’n 70. En het leuke is, ze lopen ook nog een eind met me op naar het eind van het terrein. Ik ben niet de enige, die hier aan het fotograferen is. Staatsbosbeheer is actief, maar ook iemand van de regionale t.v. Bij Nijlân, een kleine buurtschap, verlaat ik het prachtige Lauwersmeergebied en ga westwaarts. Het waait zó verschrikkelijk hard en nu dus pál tegen. Nergens beschutting tot ik bij een boerderij kom en achter de schuur me neervlij bij een picknicktafel om even wat te eten en te drinken.

Dan weer verder. Maar oh, waar beland ik nu toch? Een grasdijk, zompig, modderig en alsmaar kronkelend met absoluut niet te zien waar je uiteindelijk belandt! En dit enkele kilometers lang!!! Even word ik wel een beetje bang. Stel, dat ik hier in die modderbende weer val of me iets anders overkomt. Wat dan? Maar al snel raap ik mezelf weer bij elkaar en ga moedig verder! Wat ben ik blij als ik uiteindelijk bij een boerderij uitkom en weer vaste grond onder m’n voeten krijg!

De route gaat verder door een kleine buurtschap Tibbe geheten. Eigenlijk moet ik dan nog een hele lus westwaarts maken om via Morra weer in Anjum te komen. Dat ga ik dus niet doen. Ik ben op een gegeven ogenblik zó kapot, dat ik een paar kilometer vóór Anjum (ik heb er dan al 17 km. opzitten!) besluit om te zien of ik misschien een lift kan krijgen. En… oh wonder, dat lukt. Een aardige meneer, die naar de supermarkt in Anjum gaat, neemt mij mee!! Ik mondkapje op en zo geschiedt. In een paar minuten ben ik bij de auto. Blij, dat ik heelhuids (wél onder de modder) terug ben!!  In de auto eerst nog wat gegeten en gedronken en dan terug naar Balk na een avontuurlijke dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code